TRT Genel Müdürlüğüne Şenol GÖKA’nın atanması ile bölgesel yayınlar yeniden başlıyor. 1 Ocak 2015 ‘den itibaren   10:00-12:00 saatleri arasında canlı olarak Merhaba Karadeniz programı  yayınlanacak.

 Trabzon Radyosu’nun kuruluşu ile ilgili ilk çalışmalar bundan 55 yıl öncesine dayanmaktadır. 1959 yılında kurulması kararlaştırılan İl Radyoları arasında  Trabzon’da vardır. Bu amaçla 1960 yılında Bostancı Mevkii’nde 45 dönümlük bir arsa alınmış ve aynı yıl inşaat için ihale açılmıştır. Ancak araya giren sosyal ve siyasal olaylar, Trabzon ve bölge için çok önemli olan radyonun kurulmasını geciktirmiş; bu düş 8 yıl sonra gerçeğe dönüşmüştür. 

12 Haziran 1967 tarihinde İstanbul’da toplanan TRT Yönetim Kurulu, projenin hayata geçirilmesi için karar almıştır. Böylece Trabzon Radyosu  ilk yayınına 2 Kw’lık verici gücüyle 1 Aralık 1968 tarihinde başlamış, 11 Aralık 1978 tarihinde ise, verici gücü artırılarak ( 300 KW ) Orta Dalga   ( 954 KHz ) üzerinden yayın yapan Bölge Radyosu haline dönüştürülmüştür. Yayın alanına Artvin-Rize-Trabzon-Gümüşhane-Giresun-Ordu-Samsun-Sinop illeri girmekteydi.

Geçen süre içerisinde Radyo stüdyolarında da yenileştirmeler olmuş, özellikle son dönemde Trabzon Radyosu ,yayın teknolojisinin en son olanaklarından da yararlanmaya başlamış, bilgisayar destekli yayına geçilmiştir.

Önceleri tamamen bölgesel yayın yapan radyo şimdi Radyo 1,TRT FM, TRT Türkü ve TRT Nağme’ye canlı ve bant programlar üretmektedir.

TRT Genel Müdürlüğüne Şenol Göka’nın atanması ile bölgesel yayınlar yeniden başlıyor. 1 Ocak 2015 ‘de   10:00-12:00 saatleri arasında bölgesel yayınlar  yapılacak.

2015 Yayın döneminde TRT Türkü’de 14.05-15.00 saatleri arasında Trabzon Radyosu yapımı Karadeniz’den Programı yer alacak. Canlı olarak sunulacak programda zaman zaman yöre illerinden dinleyici katılımlı yapımlar da gerçekleştirilecek. 

Programda, maviyle yeşilin buluştuğu Karadeniz Bölgesi’nin; horonun, kemençenin, tulumun, yayla şenliklerinin, fıkraların, fındığın, çayın, mısırın, hamsinin, yemeklerinin ve coğrafi yapının etkilerinin hissedildiği kültürel-tarihi-turistik değerleri ile  ilginç insanlarının öykülerini dinleyebileceksiniz. 

Yayın hayatına başladığı 1 Aralık 1968 tarihinden itibaren 46 yıldır yöre insanının sesi, dert ortağı olan Trabzon Radyosu bundan sonra da kamu yayıncılığı anlayışı içerisinde bu işlevini kaliteden ödün vermeden sürdürecektir.

 

Editör: HABER MERKEZİ