Survıvor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasının finalisti Hasan Yalnızoğlu memleketi Rize’de Ardeşen OffRoad Kulübü ARDOFF’un düzenlediği 1. Uluslar arası OffRoad yarışları ve şenliğine katıldı.

Gelişim TV Haber Koordinatörü Mustafa Özyanık’a çok özel açıklamalarda bulunan Hasan Yalnızoğlu Survıvor yarışmasında yaşadığı 105 günü özetledi.

İşte o röportajdan detaylar…

Survıvor Hasan: Evet doğrudur. İstanbul’da geçimimi sağlasam da benim kalbim hep memleketim için atıyor. Ekmek parası geçim kaygısıyla İstanbul’da yaşıyorum. Bir gün mutlaka yaşlanmadan memleketimde yaşamımı sürdürmeyi davetiyle geldiniz ev alışık olduğunuz bir ortam parkur burası

Survıvor Hasan: “Survıvor genelde biz parkurlardan kendi bedenimizi kullanarak geçiyorduk. Ardeşen’de yapılan bu etkinlik araçlarla yapılıyor. Aslında parkura alışığım da çamura veya suya; ancak OffRoad bilmediğim bir branş. Laz olduğumuz için ArdOff kulübünün bu davetini hiç düşünmeden kabul ettim. Yarışa katılmayacağım; fakat gün sonunda bu parkuru araçla geçeceğim.

M.Özyanık: “Survıvor yarışmasında memleketinize olan özleminizi gerek şarkılarınız gerekse de söylemlerinizle dile getirdiniz. Yarışmada iken neler hissetiniz. Rize’ye olan özleminizi nasıl dile getireceksiniz? 

Survıvor Hasan: “Survıvor özlemimi doruk noktasına çıkardı. Bakın şuan bile tüylerim diken diken oldu. Bunu zaten içimde hep yaşatıyordum. Memleketimi her fırsatta görmek ve gelmek istiyordum. Bir de Survıvor yarışması için Allah’ın Dominik Cumhuriyeti’ne gidince bu özlem doruk noktasına çıktı. Survıvor benim için çok büyük bir ders oldu. Orda iken memleketimin güzelliğini çok daha farkına vardım.

M.Özyanık: “Bundan sonraki hedefiniz neler. Herhangi bir projede yer almayı düşünüyor musunuz? Bu kapsamda size bir teklfi geldi mi? “

Survıvor Hasan: “Benim gibi birçok insan kendini ifade edemiyordu. Ben onların temsilcisi oldum o yarışmada. Benim bir duruşum ve bu duruşumla iş yapmak istiyordum; ama kimse beni duymuyordu. Survıvor buna ön ayak oldu. Başta Acun Abi olmak üzere benim üzerimde emeğe olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben oyunculukla ilgili kariyer planlıyorum. Oyunculukla ilgili Türkiye’de değil dünyada bir şeyler yapmak istiyorum. Adadayken henüz yapımcı Erol Avcı teklifte bulundu.2002’de Karaoğlan dizisini çekmiştik. Şimdi de sinema filmi çekiliyor. Erol Avcı ile konuştuk ve dedi ki, cast seçimi yaparken Camoka denince ikinci bir alternatif aklıma gelmedi. Bu beni çok mutlu etti; çünkü içimde yarım kalmıştı dizi filmdeki Camoka karakteri. Senaryoyu okudum ve seve seve kabul ettim.

M.Özyanık: “Survıvor yarışmasında unutmadığınız bir an oldu mu olumlu ya da olumsuz?

Survıvor Hasan: “Gerçekten 105 günün her günü benim için önemliydi. Unutmamak önce her gece yatmadan düşünüyordum. Adayla ilgili kötü bir anı hatırlamak istemiyorum. Güzel bir anım vardı.7 kişi kalmıştık adada. Denizin içinde hepimiz yaklaşık 3 saat vakit geçirdik, oyunlar oynadık, eğlendik, güldük.

M.Özyanık: “Survıvor’da yarışan Merve’nin açıklamalarını duydunuz. Size göre Merve’nin dediği gibi bir ortam oluştu mu adada? “

Survıvor Hasan: “Merve’nin açıklamalarını talihsiz buluyorum; çünkü bur bir realty şov. Burada her şey gerçek yaşanıyor. Merve kendisini finale kadar düşündü. Kendisini insanlara anlatmak istedi. İstediği kadar kalamadı. Adalar birleşmeden gitti. Dolayısıyla içinde bir yarım kaldı Survıvor. Döndükten iki ay sonra böyle bir açıklamada bulunması tekrar gündeme yakalamak, tekrar gündeme gelmek için yaptı. Beni kötü gösterdiler dedi. Bu imajı yok etmek için böyle yapıyordur belki. İlgi çekmek adına oluşturdu bir süreç diye düşünüyorum; fakat sağlıklı bir insanın söyleyeceği söylemler değil bunlar. Onun söylediği hiçbir şeyin gerçek olmadığını düşünüyorum. Kendisi bunun farkına varıp önce Acun Abi’den daha sonra 1 yarışmacıdan özür dileyecektir. Bana kimse ne yemek verdim ne de ben bir yerden çalıp yedim. Survıvor’da ne gerekiyorsa onu yaşadım.

M.Özyanık: “Peki final akşamı neler yaşadınız, birinciliği bekliyor muydunuz? “

Survıvor Hasan: “Tabii ki birinciliği bekliyordum. Nihat’ın şampiyon olduğu açıklandığında ilk 5 dakika bir şok yaşadı. Sonra kendimi ikinciliğe alıştırdım. İkinciliğin tadını çıkardım.

M.Özyanık: “Şampiyonun belirlenmesinde sizce halk oylaması mı yoksa herhangi bir oyun mu gerekliydi? “

Survıvor Hasan: “Şimdi bu konuda konuşmak istemiyorum. Organizede alınan karar böyleydi. Şimdi o geceyi hatırlamak ve üzülmek istemiyorum. Hayırlısı böyleymiş. İkinciliğin tadını çıkardım.


 

Editör: HABER MERKEZİ