Haber: Tuncer KUŞ

Çayeli’nde Buzlupınar köyünde Hayati Kork’a ait evin üst kısmından taş alınırken kopan kaya parçası eve isabet etti. Kaya parçası evin betonarme direğine vurduktan sonra durabildi.

Olay dün saat 12.00 sıralarında Buzlupınar köyünde Hayati Kork’a ait evin üst kısmında taş alırken yaşanan kopma sonucu taş parçaları ve kayalar evin betonarme direğine isabet etti. Kopan kayaların olduğu yerden halen tehlike arz etmektedir. İki ay yakın bir süre önce Kaymakamlığa konu ile alakalı dilekçe verdiğini belirten Hayati Kork, “Karayolları yetkilileri gelip konu ile alakalı inceleme yapıp gereğini yapacaklarını söylediler. Bir süre taş çıkarma işi durduktan sonra çalışma yine başladı. Biz karayollarının taş çıkarılan yeri önlem amaçlı temizlemeye geldiklerini zannettik. Dün sabah saatlerinde çalışanlar bir ara verdikten sonra saat 12.00 sıralarında taş ve kaya parçaları kayarak evimin alt betonarme taşıyıcı direklerine çarparak durabildi. Evimde ciddi derecede hasar oluştu. Halen tehlike arzetmektedir .

Olayın ardından yaptığım incelemede  Karayolları yetkilileri konuyla alakalı olarak bir çalışma yaptıklarını, Özel İdarenin olayın olduğu yerden malzeme aldıklarını söylediler. Benim yetkililerden isteğim taş ve kaya parçalarının kaymaya neden olduğu yerin temizlenip tehlikenin giderilmesi ve yaşanan zararın karşılanmasıdır.’’ Dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ