Rize’de artık geleneksel hale gelen sabah buluşmalarının bu sabah ki adresi Şeyh Cami idi.

“Geç Kalma Genç Gel” ve “Günün En Güzel Vaktinde Şehrin Kalbinde Buluşalım” sloganıyla, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve İl Müftülüğü tarafından gençlerimize cami alışkanlığı kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak maksadıyla düzenlenen “Seher Buluşmaları” programı, bu sabah Şeyh Camii’nde gerçekleştirildi.

 Seher Vakti buluşmalarına bu sabah, Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de eşlik etti.

Haftanın en güzel gününde, günün en güzel saatinde, şehrin en güzel yerinde buluşmayı bir gelenek haline getiren gençlerimiz bu sabah Şeyh Camii’nde bir araya gelerek, cami görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim’i dinlediler. İl Müftümüz Yusuf Doğan’ın kıldırdığı namaz sonrası, yapılan zikir ve duaların ardından gençlerimiz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kumaş’ın “cami, cemaat ve gençliğin önemi” hakkındaki sohbetinden istifade ettiler.

 Vali Ersin Yazıcı ve gençlerimiz, önceki haftalarda olduğu gibi namaz sonrası tanışma ve kaynaşma amacıyla kahvaltıda bir araya geldiler.

Gençlerle buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, “ Seher Vakti Buluşmaları ilimizde büyük bir ilgi görmüştür. Bu buluşma vesilesi ile birlik kardeşlik duyguları daha da kuvvetlenmekte ve manevi anlamda bereketlenmektedir.”  dedi.

Editör: HABER MERKEZİ