CHP Eski İl Başkanı Mehmet Aslankaya Trabzon'da açıklama yapan Kenan Bıyık'ın Rizeli”ye hakaret ettiğini belirterek “iki dönem aday olan bir şahsiyet Rizeli'ye akılsız diyemez” dedi.

Trabzon Ticaret Odasında yaptığı açıklama ile Rizeli'ye hakaret ettiğini belirten Eski CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya aynı hakareti Kenan Bıyık'a iade ettiğini söyledi.

Trabzon Ticaret Odasında yaptığı açıklama ile “ Rize'den akıllılar giti, Rize”nın köylerine Yusufeli ve Şavşatlı”lar kaldı “ sözleri ile Eski İl Başkanı Mehmet Aslankaya”nın gündemine oturan Kenan Bıyık”a aynı sözleri iade ettiğini belirten Aslankaya “ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yeşil Yol mücadelesine 6 Milletvekili göndererek destek verdirdi,  iki dönem CHP den Milletvekili adayı olan Kenan Bıyık ise Yeşil Yol”un 3 üncü boğaz köprüsü kadar önemli olduğu açıklamasını yaptı. CHP den aday olan bir kişinin Genel Başkanın destek verdiği eyleme yandaş olması doğru değil, Kenan Bıyık şimdi ise AK Parti”ye ışık yakmakta. Ayrıca Avrasya Üniversitesine girebilmek için yalakalık yapmakta” dedi.

    Seçim intıkamı alıyor

Kenan Bıyık”ın Rizeli”den seçim intikamı aldığını belirten Aslankaya “ Bu zihniyet Bekaroğlu yanı Saadet Partisi ve Anap zihniyeti, Rizeli”ye hakaret eden Kenan Bıyık”ın aklı ölçülmeli, bir kaç kez Rize”den aday olmasına rağmen kazanamayan Bıyık artık Rizeli”den intikam alıyor. Kenan Bıyık”ın bu sözlerini aynen kendisine iade ediyorum” dedi.

     Yeşil Yol bölgeye zarar verir

Aslankaya Yeşil yol yapımının bölgenin doğasını ve arazı yapısını bozacağından yolun gerekli olmadığını belirterek “ Rize dağlarını Davos”mu yapacaklar. Doğa tahrip olacak. Dağlarda oluşacak insan hareketleri dağların ve yaylaların pislenmesine neden olacak. Yayla yolu yapmak ile neler hedeflenmekte. Yılda bir ay açık olan bu yaylalarda ne gibi turizm beklentisi var. Bunların cevapları verilmeli. İktidar ülkede ki her şeyi sattı artık sıra dağ ve yaylalara mi geldi. Bu yaylalar kimlere satılacak” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ