Türkiye’nin Kafkaslar’a ve Orta Asya’ya açılan kapısı olan, geçen yıl yaklaşık 6 milyon 100 bin kişinin giriş çıkış yaptığı Sarp Sınır Kapısı, yolcu giriş çıkışı açısından Türkiye’nin en büyük sınır kapısı konumuna gelirken, yaşanan bu hareketlilik bölge turizmine yansıyor. Bu yıl artan rakamlarla Türkiye’nin en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı’nı geride bırakan Sarp Sınır Kapısı turizm rakamlarında da adından söz ettiriyor. 

Adını Hopa ilçe merkezinin 15 kilometre doğusundaki Sarp köyünden alan ve Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine, Gürcistan’ın da Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılan kapısı olması bakımından büyük öneme sahip olan Sarp Sınır Kapısı’ndaki yolcu ve araç yoğunluğu her geçen gün artıyor.

Her Gün 17 Bin Ziyaretçi

Yetkililer Sarp sınır kapısından her gün 17 bin kişinin giriş yaptığını ifade ederek, araçla geçiş sayısının da bir buçuk milyona yakın olduğunu ifade ediyor. Rakamların bölge turizmine katkısının çok büyük olduğunu düşünülürken, Artvin bölgesinin turizm açısından daha büyük avantajlar elde etmesi için de çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Editör: HABER MERKEZİ