Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçeotobüsüne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, 'adam öldürmeye teşebbüs, olası kastla birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme' suçlarından soruşturma başlattı.

Öte yandan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe otobüsüne önceki akşam Sürmene ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili olay saatinde bölgedeki tüm telefon görüşmelerinin tek tek incelendiğini söyledi.

'BAŞKA GÖZALTI YOK'

Olayla ilgili süren soruşturma ile ilgili bilgiler veren Öz, 'Olay öncesi atılan tweet ile ilgili Araklı ilçesinde bir kişi kendisi ismi geçtiği için gelerek ifade verdi. Bunun dışında bir gözaltı olayı yoktur' dedi.

'MERDİVEN ALTI İMALAT OLABİLİR'

Tam net olmamakla birlikte tüfekte parmak izi tespit edildiğini kaydeden Öz 'Tüfeğin seri numarası belli olmadığı için merdiven altı imalat olabilir. Bu kapsamda bütün silah fabrikaları ile görüşülüyor. Fişek markası tespit edildi. Bunun üzerinde de bir çalışma var. Ayrıca olay saatinde bölgedeki tüm telefon görüşmeleri ve kayıtları tek tek inceleniyor. Vatandaşlarımızdan da ricamız bilgi ve duyum konusunda kendilerinden yardım bekliyoruz. Her ihtimal inceleniyor' diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ