İzmir Özel Yamanlar Koleji'nin düzenlediği Ulusal Matematik ve Fen Olimpiyatı (MAFETYA)'da Rize Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu matematik dalında Türkiye 2.'si oldu.

Geçen yıl Ankara'da yapılan Uluslararası Bilim Olimpiyatı'nda dünya 4.'sü çıkaran Çayeli Şahika İlköğretim Okulu, bu yıl da olimpiyatlardaki başarısını devam ettirdi. İzmir'de yapılan Ulusal Matematik ve Fen Olimpiyatları'na (MAFETYA) Çayeli Şahika İlköğretim Okulu'ndan 4 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerden 8. sınıf öğrencisi Mustafa Öztürk, ilk ikiye girmeyi başararak gümüş madalya almayı hak etti. 7. sınıf öğrencisi Mustafa Çom da bölgeler kategorisinde Karadeniz ikincisi oldu. 400'e yakın okuldan toplamda 2 bin 200 öğrencinin katıldığı olimpiyatlarda Mustafa Öztürk 35 sorudan 23'ünü yaparak önemli bir başarı elde etti.

Türkiye'nin en başarılı okullarından öğrencilerin katıldığı olimpiyatlarda Mustafa Öztürk'ün Türkiye 2.'si olması Çayeli'deki eğitim camiasını hayli memnun etti. Geçtiğimiz yaz mevsiminden beri matematik öğretmeni ile olimpiyatlara hazırlandığını söyleyen Mustafa Öztürk, 'Türkiye'nin en başarılı okullarının katıldığı bir olimpiyatta, Çayeli ilçesinden bir öğrencinin katılarak başarı elde etmesi oldukça çok zor bir olay. Ama ben öğretmenimin desteği ile bunu başarabileceğimi kabullendim. Bundan bir ay önce de Ankara'da bir olimpiyata katılmıştım. Orası benim için bir deneyim oldu. Soru mantığını daha iyi kavrayarak İzmir'e gittim. Rize'yi ve Çayeli'ni böyle bir başarı ile temsil ettiğim için çok mutluyum.' dedi.

Öğrencilerle yakından ilgilendiği takdirde kendilerindeki kapasitenin farkına vardıklarını söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Turgut Demir de, 'Sene başında okulumuz bünyesinde bir olimpiyat kulübü kurduk. Buraya katılan öğrencilerimizle aksatmadan olimpiyatlara hazırlandık. Aslında çalışmalara bu yıl başladığımız için seneye güzel başarılar yakalayacağımızı düşünüyorduk. Geçen yıl bu okulda dünya 4.'sü çıkınca, bu yıl da aynı başarının devam ettirilmesi gerektiğini düşündük. Buna göre çalışmalarımıza hız verdik. Sonuç itibari ile azmin zaferini elde etmiş olduk. Bu başarı diğer öğrencilerimiz için de bir ufuk ve çalıma sebebi oldu.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ