Demokrat Parti Çayeli İlçe Başkanı Muhammet Safi, DP Genel Başkanlığına seçilen Süleyman Soylu ile ilgili basında çıkan emanetçi söylemleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Safi, “22 Temmuz seçimlerinin ardından Mehmet Ağar’ ın istifasıyla Demokrat Parti’de bir yönetim değişikliğine ihtiyaç duyulmuştur. Genel başkanlık için adaylığını açıklayan Çağrı Erhan’ın 22 Temmuz seçimleri öncesinde mevcut yönetim kadrosunda bulunan bir isim olması parti içinde bir değişiklik olmayacağı düşüncesi öne çıkmıştır. Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, ilk iki turda salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine yapılan üçüncü turda Soylu, geçerli 800 oyun 529'unu alarak genel başkan oldu. Rakibi Çağrı Erhan ise 271 oyda kaldı.

Safi, Demokrat Parti’nin 13. Genel Başkanı seçilen Süleyman Soylu’ nun Adalet parti ailesinden gelme bir isim olduğunu ifade ederken, Soylu'nun 22 Temmuz seçimlerinde Belediye Başkanlığı için aday gösterilen ve parti içinde sevilen bir kişi olduğunu belirtti. Başkan Safi, Süleyman Soylu gayet demokratik bir seçimden sonra delegenin desteğini alarak genel başkan seçilmiştir ve hiç kimsenin emanetçisi değildir. Kamuoyunda emanetçi söylemlerine genel başkanımızın verdiği cevaplar yeterli olacağına inanıyorum. Bu söylemler ‘çamur at izi kalsın’ misali söylemlerdir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ