Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne (RTEÜ) bağlı Doğuş Çay Eğitim Kampüsü öğrencileri, okula giderken toplu taşıma sistemindeki düzensizliklerden ve bozuk yollardan şikayet etti.

Şehir merkezine yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafe ve oldukça yüksek bir alanda kurulan Doğuş Çay Eğitim Kampüsü’nde eğitim gören öğrenciler yaşadıkları sıkıntılardan dert yandı. Büyük çoğunluğu toplu taşıma araçlarıyla kampüse ulaşan öğrenciler, araç saatlerinin düzensizliği ve fazla yolcu almasına tepki gösterdi. Yapılan yol çalışmaları nedeniyle okula ulaşmalarını sağlayan yolun bozukluğundan da şikayet eden öğrenciler, yolların kazalara davetiye çıkardığını ve yetkililerin bir an önce yaşadıkları sıkıntılara çare bulmalarını istedi.

RTEÜ öğrencilerinin yol çilesi

Öğrenciler, “Toplu taşıma araçları haddinden fazla yolcu alıyor. Koyun gibi otobüslerde sıkışıyoruz. Yollar zaten bozuk ve kazaya neden olabilecek derecede ciddi çukurlardan oluşuyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan okulumuzun yolları ve taşıma sistemindeki aksaklıkları nedeniyle tepkiliyiz. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atmasını istiyoruz.” dediler.

 

Editör: HABER MERKEZİ