Hakkari'de askerlerimize yönelik düzenlenen saldırı Rize'de sabah saatlerinden itibaren çeşitli etkinliklerle protesto edildi. Birçok vatandaş araçlarına siyah kurdele asarak 12 askerimizin şehit edilmesine tepki gösterdi. Rize ile ilçe ve köyleri arasında yolcu taşımacılığı yapan birçok toplu taşıma kooperatifleri asker ve polisleri ücretsiz taşıma kararı aldı. Rize Valiliği İl Genel Meclisi tarafından yapılan çağrıda vatandaşların ve ve iş yerlerine Türk Bayrağı asmaları istendi. Rize Belediyesi ise hoparlörden yapılan anonslarla Rizelileri hain saldırıya karşı tepki göstermeye çağırdı.

Terörü lanetlemek isteyen binlerce Rizeli öğle namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe Rize Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü ve dernekler destek verdi. Meydanda toplanan binlerce Rizeli 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz', 'Bu vatan Türk'ündür Türk'ün kalacak', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

Teröre lanet gösterisine kucaklarında çocukları ile katılan ev kadınlarının 'Biz hazırız' şeklinde dövizler açması dikkat çekti. Dev Türk Bayrakları taşıyan binlerce Rizeli, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde slogan atarak saatlerce yürüdü.

haberler 

Editör: HABER MERKEZİ