Dilek ASLAN

 

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuar öncesi A- Salonu’nda bir tören düzenlendi. Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik başta olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı törende ilk olarak Rize’yi konu eden bir slâyt gösteri yapıldı.

 

 

 

Gösterinin ardından konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yaptıkları çalışmalar ile Rize’nin eğitim seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, “ Eğitim problemini çözemeyen hiçbir ülke ne geçmişte kalkınabilmesi nede gelecekte kalkınması mümkün olacaktır.  Tüm dünya; bilimde, teknikte, teknolojide, eğitim ve sanatta değişim sürecini yaşarken bizim bu değişimin gerisinde kalmamız mümkün değildir.  Değişime ayak uydurmamız için gelişmiş ve ilerlemiş milletlerin eğitim standartlarını yakalayarak çocuklarımızı ve gençlerimizi onların ölçülerine göre yetiştirmemiz gerekmektedir.  Rize’de toplam 193 okulumuz ve 64 bin 747 öğrencimiz bulunmaktadır.  ÖSS sınavlarında 2003 yılında 76. sıradayken 2007 yılında 39. sıraya yükseldik. OKS sınavlarında 2003 yılında 71. sıradayken 2007 yılında 46. sıraya yükseldik.  2008 yılında eğitim seviyemizi daha da yukarı taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Öte yandan 1927 yılı ile 2002 yılları arasında ilimizde 2 bin 14 derslik yapılırken 2002 ile 2008 yılları arasında bin 28 derslik yapıldı. İlimizde 228 okul ve kuruma ADSL bağlantısı yaptırdık. 221 bilgisayar laboratuarımızda 4 bin 922 bilgisayar bulunuyor.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Rize Valisi Kasım Esen’in eşi Halide Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik tarafından METEF’in açılış kurdelesi kesildi. METEF’te en çok ilgiyi Rize’nin içme suyu şebekesinden enerji üretiminin sağlanabileceği proje maketi çekti. Projeyi hazırlayan Rize Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri yaptığı açıklamada, “İlimizin içme suyunun sağlandığı Andon Tesisleri’nden günde 60 bin metre küp su çıkışı yapılmaktadır. Bu proje Andon Tesisi’nin deposundan 40 metre mesafede uygulanırsa yılda 1 milyon 260 bin kilowatsaat enerji üretilebilir. Buda yılda 210 bin YTL değerinde enerjiye eşdeğerdir.”dediler.

Editör: HABER MERKEZİ