'PKK'nın Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bombalı saldırı, terör örgütünün bitiş sürecini başlattı' diyor, Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında. Diyarbakır'daki patlamatı, ASALA'nın Orly saldırısına benzeten Özkök, 'O eylem nasıl ASALA'nın bitişini başlattıysa, Diyarbakır patlaması da PKK'nın bitişini başlattı' diyor.

Özkök, bu tespiti yapmasında etkili olan olayı ise şöyle anlatıyor:

'Geçen hafta Atatürk Havalimanı’nın CIP salonunda Güneydoğulu bir işadamıyla karşılaştım. Uçağı beklerken bir süre sohbet ettik. 'Güneydoğu’da hava değişiyor' dedi.

Halkın PKK’ya ve DTP’ye bakışı hızla negatife doğru gidiyormuş.

Bölgede yaşayan başka tanıdığım insanlardan da benzer gözlemler geliyor.

PKK ASKERİ AÇIDAN YENİLDİ
Özkök, Baskın Oran'ın PKK'nın askeri açıdan yenildiği tezine katılıyor ve ekliyor:  'Askeri alanda yenildikçe de üst üste tarihi hatalar yapmaya başladı. Diyarbakır’daki bombalama, ASALA’yı bitiren 'Orly bombalaması' ile aynı etkiyi yaptı. Terör örgütlerinin sonu hep böyle oluyor.

BÖLGEDE YÜKSELEN İSİM ERDOĞAN
DTP'nin belediyelerde kötü bir sınav verdiğini savunan Özkök, 'Güneydoğu halkı sesini daha fazla yükseltmeye başladı. Çünkü, Türkiye’deki başka şehirler dünyadaki para bolluğundan, ekonomik
büyümeden nasibini alırken, örgütçülük batağındaki Diyarbakır bunun nimetlerinden yararlanamıyor.

Şehirde belediye hizmetleri felaket.

İşi gücü Kandil siyaseti yapmak olan bir zümre, insanlara illallah dedirtecek noktaya gelmiş.

Artık bölgede yükselen isim Başbakan Erdoğan’dır.

O da çok isabetli bir kararla partisine talimatı veriyor:

'Önümüzdeki yerel seçimde Diyarbakır, Şırnak, Batman, Tunceli’yi istiyorum.'

İnşallah alır.

Çünkü bu hem Türkiye, hem bölge için bir dönüm noktası olur' diyerek, AKP'nin bölgedeki belediyeleri almasının bölge için de bir şans olacağının altını çiziyor.
Editör: HABER MERKEZİ