Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, PKK terör örgütünün hava operasyonları nedeniyle paniğe kapıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, PKK terör örgütünün hava operasyonları nedeniyle paniğe kapıldığını belirterek, Ciddi taban kaybettiler. Örgütten büyük ölçekli kopmalar bekliyoruz dedi. Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, terör örgütü PKK ya karşı Türk Silahlı Kuvvetleri son derece başarılı hava operasyonları yaptığını söyledi. Milletimiz rahat bir nefes almıştır diyen Yazıcı, Terörist örgüt hava müdahalesi dolayısıyla paniğe kapılmış durumda.

Konuşlandığı mekanlar, lojistik destekleri, haberleşme araçları tahrip edildi. Bu nedenle örgütte bir panik havası var dedi. Hayati Yazıcı, Türkiye topraklarında 1800–2000, Kuzey Irak ta ise 3500–4000 dolayında teröristin bulunduğunu ifade etti. Gelinen noktada terör örgütünün ciddi taban kabeyettiğini belirten Yazıcı, Örgütten büyük ölçekli kopmalar beklendiğini söyledi. Yazıcı, Kendi mensuplarına moral takviyesi sağlamak için çok uçuk eylemlere girebilirler. Araç yakmalar bu amaca dönüktür diye düşünüyorum dedi. Yazıcı, Türk Ceza Kanunundaki etkin pişmanlık hükmünün aileler ve bölgedeki sivil toplum örgütleri aracığı ile dağdaki teröristlere daha iyi anlatılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yazıcı, Dağa çıkan vatandaşlarımız bu maddeyi bilemiyor, duyamıyor. Çünkü o tür yayınlar dinleyecekleri araç gereçler toplatılıyormuş, bunları anlatabiliriz. Ailelerine, yörelerine, etkin sivil toplum örgütleri aracılığı ile anlatabilirsek. Kopmalar fazlaşacak diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ