Rize’nin Pazar ilçesi Pazar Belediye Başkanlığına bağımsız aday olarak müracaat eden Muhammet Ali Canca, İlçe Seçim Kurulu tarafından Çarşıbaşı Mevkii Kapalı Spor Salonu önünde gösterilen miting alanındakonuşma yaptı. Mitingde beklediği ilgiyi göremeyen Canca, halkın ilgisizliğini eleştirdi ve “Mikrofonu halka verelim dedik ama, nerede bu millet?” ifadelerini kullandı.

Seçim atmosferini eleştiren bağımsız aday Canca, ülkede bir kutuplaşma olduğunu ve konuşmayagelince kimsenin mangalda kül bırakmadığını söyleyerek, “Gemisini yürüten kaptan misali, herkes kendi derdine düşmüş. Kişisel çıkarlar, memleket çıkarlarının önüne geçmiş. İş konuşmaya geldi mi, kimse mangalda kül bırakmıyor. Bugün dedik ki halkı buraya davet edelim, mikrofon halkın olsun dedik. Nerede bu millet?” diye tepki gösterdi.

MİTİNGDE BEKLEDİĞİ İLGİYİ GÖREMEYEN BAĞIMSIZ ADAY, HALKIN İLGİSİZLİĞİNİ ELEŞTİRDİ:

“Başbakan Rize’ye geldi, meydanlar dolup taşacak” şeklinde tepkisini sürdüren Canca şunları söyledi: “Yıl 2014 insanlar uzayda üs kuruyor. Bizim astronotumuz yok. Hala, her tarafından su çıkan memlekette belediye başkanları çıkıp diyor ki, su getirdik su. Her taraf su ama benim evimde musluğumdan su akmıyorsa, sen utanmadan su getirdik diyebiliyorsan, yazık bu millete. Hala diyorsun ki yol yaptım. Yıl 2014. Nerede bu millet? Ses yok. Vatandaş 800 liraya çay satıyor arkadaş. Devlet 1200 lira. Sen daha kantara gitmeden yüzde 40 zarardasın, yüzde 40. Sonra esnaf diyor iş yok. Peki bunları nasıl aşacağız? Önce birlik olacağız birlik. Hoşgörü olacak. Birbirimizi sayacağız, seveceğiz. Birlikte hareket edeceğiz. 5 vakit secdeye iniyorsun ondan sonra diyorsun ki torpil. Sonra buna diyorsun ki milli mücadele. Ya arkadaş neyin milli mücadelesi. Senin anayasal zorunluluğun. Bir vatandaş olarak oy kullanacaksın oy. Gitmiş 4 katlı yere 7 katlı binayı dikmişsin, ondan sonra oy kullanmaya milli mücadele diyorsun.'

MİTİNGDE BEKLEDİĞİ İLGİYİ GÖREMEYEN BAĞIMSIZ ADAY, HALKIN İLGİSİZLİĞİNİ ELEŞTİRDİ:

MİTİNGDE BEKLEDİĞİ İLGİYİ GÖREMEYEN BAĞIMSIZ ADAY, HALKIN İLGİSİZLİĞİNİ ELEŞTİRDİ:

Editör: HABER MERKEZİ