Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, Kuru çay'a zam yapıldığı için artık özel sektör çay fabrikalarının Çayı taban fiyattan alması gerektiğini söyledi.

Çayda maliyetler sürekli artarken kuru çay’a iki yıl zam yapılmadığını kaydeden Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu; Bu nedenle Özel sektör fabrikaları Çay üreticisinden yaş çayı çok ucuza alıyordu. Kuru çay'a zam yapıldığı için artık özel sektör çay fabrikalarının Çayı taban fiyattan alması gerektiğini söyledi.

   Küçükislamoğlu, yaptığı açıklamada “Çaykur 'un zararı kamu finansmanından karşılanırken özel sektör çay üreticisinden çayı ucuza alarak zararını üreticinin üzerinden karşılamaktadır. kuru çaya zam yapıldığına göre artık özel sektör çay alımını taban fiyat üzerinden yaparak biz çay üreticilerini mağdur etmemelidir” dedi.

ÇAYKUR ÇAY ALIM UYGULAMALARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ

Özel sektörün taban fiyattan çay alması yönünde kanun çıkartılmalı ve özel sektör denetlenmelidir diyen Küçükislamoğlu, “Ayrıca Çaykur 1. sürgün de dönümde 500 kg olan çay alımını aynı personel ve aynı fabrika ile dönümde 400 kg a indirmesini Çay müstahsili olarak anlamamaktayız. Çaykur çay alım uygulamalarını yeniden gözden geçirmeli kamuoyunu bu konu aydınlatmalıdır”

SERA YAPANLARA 4 YILLIK ORGANİK GÜBRESİNİ BEDAVA

     Küçükislamoğlu, “Odamız ayrıca bu yıl faaliyetleri arasına çiftçimizin aile ekonomisine katkıda bulunmak için seracılığı teşvik etmek amacı ile sera yapanlara 4 yıllık organik gübresini bedava vermektedir. sera yapanların yada serası olanlar ivedilikle odamıza müracaat edebilirler. Çayeli Ziraat Odası temsilcileri olarak üreticilerimizin her zaman imkanlarımız dahilinde yanında olduklarımızı bilmelerini ister saygılar sunarım” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ