Dilek ASLAN

2 Mart Rize’nin kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde Topkapı sarayında bulunan mukaddes Emanetlerin resimleri Rize İl Kültür müdürlüğü salonunda sergilenmeye başlandı.

Serginin açılışına Rize Valisi Kasım esen, belediye Başkanı Halil bakırcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Topkapı Sarayı Müze Müdürü Dr. Hilmi Aydın ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Topkapı Sarayı Müze Müdürü Dr. Hilmi Aydın bu güne kadar Topkapı sarayında bulunan mukaddes emanetlerin resimlerinin hiçbir yerde sergilenmediğini belirterek, “Rize’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Serginin açılışının olduğu gün Hazreti Peygamberin Veda Hutbesini okuduğu güne denk gelmesi sergimize ayri bir anlam katmıştır” dedi.

Belediye Başkanı Halil bakırcı, “Göreve geldiğimde bu tür etkinlikler ilimizde yapılmıyordu. Biz her yıl ilimizdeki etkinlikleri çeşitlendirerek yola devam edeceğiz” derken Vali kasım esen, “Bu gün açılışını yaptığımız toplam 40 eserin yer aldığı sergi 23 Şubat, 2 mart tarihleri arasında açık kalacak. 2 Mart Rize’mizin kurtuluş günüdür. Kurtuluş günlerinde halkımızın psikolojik motivasyonunu artırıcı etkinlikler düzenlemeyi uygun gördük. İnsanlık adına bu güne kadar yaşamış medeniyetler ülkemizde barınmaktadır. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ