Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, e-kayıt sisteminin geçen yıl 16 ilde uygulandığını ve büyük başarı sağladığını kaydederek, uygulama ile öğrencilerin kendi semtlerindeki okullara yerleştirileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzası ile yayınlanan genelgede, 2007-2008 eğitim döneminde Büyükşehir statüsündeki 16 ilde e-kayıt sistemi ile kayıtların alındığı ve başarı sağladığı belirtildi. Çelik, e-kayıt sisteminde başarı sağlandığı için sınavsız kayıt alan tüm liselerde 9. sınıflara kayıt yaptıran öğrencilerin internet üzerinden kayıt yaptırabileceğini açıkladı.

—ÖĞRENCİLER KENDİ SEMTLERİNDEKİ OKULLARA YERLEŞTİRİLECEK-

Çelik, uygulama ile öğrencilerin kendi semtlerindeki okullara yerleştirileceğini ve ulaşımda zaman tasarrufu sağlanacağını bildirdi. Uygulamanın hayata geçmesi için milli eğitim müdürlükleri bünyesinde 'Okul Yerleştirme Komisyonları'nın kurulacağını anlatan Çelik, okulların tanıtımının da her okulun kendi internet sitesinden yapılacağını kaydetti. Çelik, sınıf mevcutlarının imkânlar dâhilinde 40'ı aşmayacak şekilde planlanacağını duyururken, aday kayıtlarının 1–29 Ağustos 2008 tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

Bakan Çelik, meslek liselerine kayıtlarda ise adayların 10 okul yazabileceğini belirtirken, başvuruların kontenjandan yüksek olması halinde sıralamanın diploma notu önceliğine göre yapılacağını ifade etti. Çelik, okullarda kontenjan yetmemesi halinde ise bazı okulların ikili eğitime geçirileceğini söyledi. Kayıt sonuçları ise en geç 3 Eylül 2008'de açıklanmış olacak.

Haberler.com 

Editör: HABER MERKEZİ