Yaşanan son gelişmelerle terörde çözüme doğru gidildiğini belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Terör konusunda denenmiş ne kadar yöntem varsa, bugün bunların hepsi denenecektir, öyle anlaşılıyor. Diyarbakır’daki bombalı saldırı, PKK’nın son çırpınışları” dedi.

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği’nin yeni yönetimini kabul eden Bahçeli, gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte MHP liderinin değerlendirmeleri:

TELEVİZYON HEVESLENDİRİYOR

Terör konusunda çözüme doğru gidildiği kanaatindeyiz. Daha önce Irak’ın işgalinde de benzer terör olayları yaşandı. İşgal sonrası işgal kuvvetleri bölgeye tam hakim olamadı. Bağdat’ta çeşitli terör saldırıları yaşandı ve her gün 70-80 kişi hayatını kaybetti. Benzeri terör saldırıları Afganistan ve Pakistan’da görüldü. Televizyonlar sayesinde bu tür saldırılar hızla yayılıyor ve eylemcileri heveslendiriyor.

YANLIŞ KAVRAM KULLANIYOR

Başbakan, muhalefetin hiçbir öneri getirmediğini söylüyor. Biz Başbakan’a önerinin ne olduğunu anlatamadık. O kadar öneri yapıyoruz. Son olarak bütçe görüşmelerinde tüm milletvekillerimiz çıktı, çok sayıda öneride bulundu. Ama Başbakan hâlâ ‘Öneri yok’ diyor. Galiba onun anlaması için önerinin okyanus ötesinden gelmesi gerekiyor. Başbakan yanlış kavramlar kullanıyor. ‘75 Kürt milletvekilim var’ demek yerine ‘75 Doğu ve Güneydoğu kökenli milletvekilim var’ demek gerekir. Bu tür kavramları kullanırken dikkatli olmak gerekir. Kritik bir noktadayız. Bu noktada ayrımcılığın körüklenmesine müsaade etmemeliyiz. Askeri çözümler elbette önemli, ancak askeri tedbirleri güçlü kılacak başka tedbirleri de beraberinde almak lazım.

Akşam

Editör: HABER MERKEZİ