Rize ziraat odası başkanı Nevzat Paliç diş ticaret müsteşarcığı ile görüştüğünü söyleyerek” 4 Kasım da kivi birliğinde toplantımız var, kivi pazarlamacıları ile bir araya geleceğiz, yurt dışından kivi ithalatını zorlaştırdık” dedi.

Ziraat odası başkanı Nevzat Paliç 4 Kasım da kivi birliğinde yapılacak olan toplantıya tüm kivi toptancılarının çağrıldığını söyledi.

Rize ziraat odası başkanı Nevzat Paliç kivi hasat zamanının yaklaştığını söyleyerek “ 4 Kasım da birlikte yapacağımız toplantıda taban fiyat belirlemesini ve kivinin şekerlenme oranını ölçeceğiz, Başkentte yaptığım girişimlerde diş ticaret müsteşarlığı ile görüşmelerimizde ülkemizde ki kiviyi değerlendirmek istediğimizi bildirdik, diş bağlantısı olan firmalar var ancak vergileri ton başına 100 dolardan 200 dolara çıkarttırdık, ülkemizde üretilen kivi iç piyasaya yeterli olacaktır. Bu yıl 5 bin tonun üzerinde bir üretim bekliyoruz” dedi.

Rize ziraat odası başkanı Nevzat Paliç 4 kasım da üretici ile toptancı firmaların birlik binasında bir araya getirileceğini söyleyerek” Alıcı ile satıcı bir araya gelecek, kivi üreticimizi mağdur ettirmeyeceğiz, Rize de en önemli sorun soğuk hava deposu olmaması, birlik olarak soğuk hava deposu yapımı için çalışmalarımız var” dedi

Editör: HABER MERKEZİ