CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayrımı`nı eşi Selvi ve kızı Zeynep Kılıçdaroğlu ile birlikte dün gece geldiği Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi`ndeki Ayder Yaylası’nda geçiriyor. Bu sabah ailesiyle birlikte önce ateş başında yöresel kahvaltı ardından da doğa yürüyüşü yapan Kılıçdaroğlu, kendisini telefonla arayan ve bayramlaşan bir kişiye de 'Sen Ayvalık, Bodrum, Milano’dasın, biz de Ayder’deyiz. Ne yapalım?' dedi.
Geceyi Ayder Yaylası’ndaki Kalegon dağ evinde geçiren Kılıçdaroğlu ve ailesinin kaldığı evin dış cephesine, `Onlar Oslo’ya CHP Parlamentoya` pankartı asıldı. Sabah ateş başında kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu’nun sofrasında organik Ayder balı ile peynir ve yağ yer aldı, hazırlanan yöresel yemek mıhlama ikram edildi. CHP Çamlıhemşin İlçe Başkanı Yaşar Çalık’ın kızı Ayşegül Çalık, Selvi ve Zeynep Kılıçdaroğlu’nun başına `şay ve şifon` adı verilen yöresel örtü, Kemal Kılıçdaroğlu’nun boynuna da bordo- mavili atkı takıldı. Bu sırada eşine seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, 'Şimdi tam Ayderli olduk' dedi.
Kılıçdaroğlu, sohbet ettiği CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya’nın uzattığı telefonu aldı ve konuştuğu kişiye, 'Sen Ayvalık, Bodrum, Milano’dasın, biz de Ayder’deyiz. Ne yapalım?' dedi, bayramını kutlayarak telefonu kapattı. Kılıçdaroğlu`nun konuştuğu kişinin kim olduğu ise öğrenilemedi.
Daha sonra ailesi ile birlikte kısa süreli doğa yürüyüşü yapan Kılıçdaroğlu, piknik alanındaki çift gövdeli ağacı inceledi. Kılıçdaroğlu Ailesi, daha sonra ateş başında oturarak dinlendi.



KILIÇDAROĞLU AİLESİ BAYRAMDA AYDER YAYLASI`NDA 

KILIÇDAROĞLU, BAKAN YAZICI İLE BAYRAMLAŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayder Yaylası’ndan Rize`ye giderken Pazar İlçesi`nde yolu kesen partililerle bayramlaştı. Daha sonra CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığı`nı ziyaret eden ve partililerle bayramlaşan Kılıçdaroğlu, bayramın bütün topluma, ülkeye ve dünyaya huzur ve barış getirmesini istedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, `Yurtta barış dünyada barış` söylemi dünyada her geçen gün daha da önem kazanıyor. Etrafımız kan gölüne döndü Büyük bir huzursuzluk var. Suriye, Irak, İran ve Rusya ile ilişkilerimiz bozuk. Bu coğrafyada barışı egemen kılan ve insanları kucaklayan yeni bir anlayışa ihtiyaç var. Türkiye’de kendi içerisinde ciddi sorunlar yaşıyor. Bir taraftan işsizlik, bir tarafta terör var. Vatandaşlar geleceğe kaygıyla bakıyor. Ne olacak bu ülkenin hali diye ciddi bir kaygı var. Buradan bütün yurttaşlarıma seslenmek isterim; hiçbir kaygıya kapılmayın. CHP olduğu sürece huzuru ve barışı mutlaka sağlayacağız. Bu bizim temel görevimizdir. CHP olarak kendi ülkemizde barışı ve huzur sağlarken salt CHP’lileri değil, eski DYP’liler, eski Anavatanlılar, bu ülkede demokratik, laik, hukuk ve sosyal devletini destekleyen, Türkiye’nin çağdaşlaşmasını isteyenleri CHP şemsiyesi altına bekliyorum. Ülkenin aydınlarına, yurtseverlerine, mütedeyyin yurttaşlarıma sesleniyorum. Mütedeyyin insan aydın insandır, yaşamı sorgulayan insandır, dini siyasete bulaştırmayan, yüreğinde insan sevgisi olan insandır. Onları klasik bir muhafazakar olarak görmek istemiyorum. Onlar bizim yurttaşlarımızdır: Onlarla kucaklaşmak, barışmak istiyorum. Onları CHP şemsiyesi altında görmek istiyorum. Her zaman her yerde her ortamda insanların inançlarına ve kimliklerine saygı gösterdik. Biz insanların yaşadıkları var olan sorunları çözmek için yola çıktık.'
TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN HER YURTTAŞIN CHP’YE GELMESİNİ İSTİYORUZ
Büyük bir görevleri olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, “Ayakta  onuru ile duran, bölgesinde lider olan güçlü bir Türkiye Cumhuriyetini kurmak istiyoruz. Barışı Türkiye’de kuralım derken barışı bölgemize de getirmek istiyoruz. Türkiye’nin zenginleşmesi bizim için çok önemli. Ama zenginleşme derken siyasetçinin zenginleşmesinden söz etmiyorum. Esnafın, sanayicinin, çiftçinin, üreticinin toplumun her kesiminin zenginleşmesini istiyoruz. Bir refah devleti olmak istiyoruz. Barışı içerisinde yaşayan gönençli bir toplum olmak istiyoruz. Onun için CHP olarak her yurttaşı CHP şemsiyesi altında beklemek burada olmasını istemek ve güçlü bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak için herkesin gelmesini istiyoruz” dedi.

 

BAYRAMLAŞMA ERKEN BİTİRİLİYORDU

Cumhuriyet Meydanında kurulan Bayramlaşma çadırında halkın bayramını kutlayan Bakan Hayatı Yazıcı ve AKP milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar Kiliçdaroğlu nun çadıra geleceğini duyması üzerine Bakan Yazıcı bayramlaşma yi erken bitirip Kiliçdaroğlu ile karşılaşmak istememesi üzerine Kiliçdaroğlu çadıra son anda girdi.
BAYRAMLAŞMA ÇADIRINI ZİYARET ETTİ
Kılıçdaroğlu, daha sonra Atatürk Caddesi’nden yaya olarak Rize Belediyesinin Cumhuriyet Meydanı`nda kurduğu bayramlaşma çadırına gitti. Çadıra girdikten sonra  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın basın mensuplarına açıklamalarda bulunduğunu gören CHP lideri bu sırada çadırda vatandaşlarla bayramlaştı.

KİLİÇDAROĞLU NU SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM

Bakan Yazıcı Gazetecilerin “Kiliçdaroğlu Teröristlerle BDP lilerin kucaklaşmasını devletin zafiyeti olarak gösterdi, Devlet neredeydi dedi, Bu konuda neler söyleyeceksiniz” sorusuna.

“ Sayın Kiliçdaroğlu sağduyulu davranmalı, devletin her an her yerde olması mümkün değil” dedi. Bu arada Kiliçdaroğlu ise Bakan Hayatı Yazıcı nin 5 metre gerisinde Bakan in açıklamayı bitirmesini bekliyordu.

 Kılıçdaroğlu, daha sonra da basın mensupları ile konuşmasını tamamlayan Bakan Yazıcı`nın yanına giderek bayramını kutladı. Bu sırada vatandaşlar ikiliyi alkışladı. Kısa süre ayakta sohbet eden Kılıçdaroğlu ve Yazıcı, daha sonra çadırdan ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yıl Mayıs ayında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın bir yakınını Tıp Fakültesi’ne yerleştirmesi için ÖSYM başkanına mail attığını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu ve Yazıcı’nın bu olaydan sonra ilk kez bir araya geldiği belirtildi.

   Mustafa BAYRAK-RİZE

 

Editör: HABER MERKEZİ