Üç yıl önce ilkokulu 4. sınıftan terk eden Sinan Akkuşun (22) sıkıldığı sırada aklına gelmesiyle başlayan düşünce bugün görenleri şaşkına çeviriyor.

Sinan Akkuşun ilk önce çamaşır makinesinin motorunu bisiklete monte ederek saatte 50 kilometre hız elde etmesinin ardından diğer kardeş Serkan Akkuşun da (19) aküyü bisiklete monte etmesiyle iki ayrı moto-bisiklet ortaya çıkardılar. Üzerinde iki kişinin rahatlıkla oturabileceği ve pedalsız olan her iki moto-bisiklet, sadece fren ve marş sistemi ile çalışıyor.

Mucit kardeşlerden en büyüğü Sinan Akkuş, boş durmaktan sıkıldığı bir gün aklına düşmesiyle bu sistemi denediğini ve başarılı olduğunu belirtti. Sinan Akkuş, 'Benim Çıraklık Eğitim Merkezinden kalfalık diplomam var. Ayrıca ilkokuldan terk durumdayım. Ama bana kimse bunları öğretmedi. Tamamen Allah vergisi. Boş durmaktan sıkıldığım bir gün aklıma düştü bende yaptım' dedi. Murat Akkuş (12) ve Serkan Akkuş ise, ağabeylerinin düşüncesini desteklediklerini ve kendilerinin de katkıda bulunduklarını belirterek, 'Artık bu iş bize sıradan gelmeye başladı' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ