Rize İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994 yılında milli park ilan edilen ve 51 bin 550 hektar alanı kapsayan Kaçkar Dağları Milli Parkı'nın en önemli sorunlarının başında parkın çok sayıda girişi bulunması geldiğini belirtti.
    

Parkın giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınmasını sağlayacak Uzun Devreli Gelişim Planı'nın hazırlanarak Çevre ve Orman Bakanlığı'na sunulduğunu ifade eden Kandemir, ''Planın uygulanması ile parkın denetim altında olmayan girişleri kontrol altına alınacak. Böylece milli parka insan baskısı asgari düzeye inecektir'' dedi.
    

Kandemir, planın Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda görev yapacak kılavuzlar yetiştirilmesini de içerdiğini anlatarak, şöyle devam etti:
    

''Yöre halkından seçilecek kişiler, uzmanlar tarafından kılavuz olarak yetiştirilecekler. Böylece milli park içinde kılavuzsuz gezilmesi engellenecek. Bazı kişiler milli park sınırları içinde gelişigüzel kamp yapıyorlar. Bu tür davranışlar engellenip, kamp ve mesire yerleri belirlenecek. Milli parkın belirli bir planı olmadığı için bütçesi bulunmuyor. Plan tamamlandıktan sonra ödeneğimiz de olacak. Böylece milli parkın kültür yapısıyla ilgilenebilecek, tanıtım çalışmaları yapabileceğiz.'' 
    
-EKOTURİZM GELİŞİM PLANI HAZIRLANACAK- 
    
Kandemir, Uzun Devreli Gelişim Planı'nın ardından Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda yapılması gereken en önemli çalışmanın ekoturizm gelişim planını hazırlamak olduğunu belirterek, ''Ekoturizm gelişim planı ile doğaya uygun turizm çeşitleri ve potansiyeli ile yapılacak faaliyetlerin yerleri belirlenecek. Park sınırları içinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeyecek. Milli park sahası içinde kitle turizmine kesinlikle izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.
    

Milli parkın içinde avlanmanın yasak olduğuna işaret eden Kandemir, iki personelleri bulunduğunu, personel yetersizliği nedeniyle yeterli mücadeleyi yapamadıklarını kaydetti.

/*if(document.all !== void 0){ // IE4, IE5, IE6 l = document.body.scrollLeft; t = document.body.scrollTop; }else if(document.layers !== void 0 || (navigator.userAgent.indexOf('Opera') != -1 || window.opera !== void 0)){ // NN4, Opera6 l = window.pageXOffset; t = window.pageYOffset; }else if(navigator.userAgent.indexOf('Gecko') != -1){ // NS6, Mozilla l = window.scrollX; t = window.scrollY; }*/ function diz(){ /*obj=document.getElementById; h=window.screen.height; a=obj('ana').style.height b=obj('ana').style.top w=window.screen.width; x=(w-930)/2 obj('ust').style.left=x obj('uclumanset').style.left=x obj('orta').style.left=x obj('karisik').style.left=x obj('alt').style.left=x*/ }


Editör: HABER MERKEZİ