İzmir'de bu yıl 10'uncu kez düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarı'nda Rize Standı yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Türkiye'nin en önemli turizm fuarlarından biri olan Travel Turkey İzmir organizasyonu, Rize'nin yanı sıra 59 il ve 36 ülkeden toplam 1179 katılımcı ile 11 Aralık  Pazar gününe kadar İzmir Fuar Merkezinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Rize Valiliği'nin öncülüğünde Rize Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret Borsasının katkılarıyla oluşturulan, tarihi Rize konaklarının ve asırlara meydan okuyan kemer köprülerinin minyatürlerinin ve dört mevsim Rize görsellerinin yanı sıra feretiko (Rize Bezi) tezgahı ile zenginleştirilen Rize Standı, turizmcilerin ve ziyaretçilerin beğenisini topluyor.

Mehmet Güney'in yöresel enstrümanlarımızdan tulum ile Resul Karaaslan'ın da Karadenizlilerin vazgeçilmezi kemençe ile sergilediği canlı müzik ziyafetine atma türkü ustası, halk şairi sanatçı Ahmet Çakar'ın eşlik etmesi ve stant da oluşturulan horon halkaları ziyaretçilerin eğlenceli dakikalar geçirmesini sağlıyor. 

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongre organizasyonunda oluşturulan Rize Standındaki zenginliğin yanı sıra Rize'den fuara katılan turizm acenteleri ve işletme temsilcileri de Rize'nin tanıtımı konusunda yoğun bir faaliyet yürütüyor.

Rizeli sektör temsilcileri, Türkiye'nin diğer illerinden ve yabancı ülkelerden gelen turizm acenteleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek Rize'nin turizm potansiyelinin dünyaya tanıtımı konusunda çaba sarf ettiklerini, bu tür fuarları Rize turizmi için fırsata dönüştürmek adına ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, yapılan görüşmelerin ve kurulan ikili ilişkilerin gelecek sezonlarda  Rize'ye yansımasının olumlu olacağına inandıklarını ifade ettiler. Ayrıca Sağlık Bakanlığının desteğiyle bu yıl fuar alanında sağlık turizmi için özel bir bölüm oluşturulduğuna değinen sektör temsilcileri; Rize'nin sağlık turizmi açısından birçok doğal kaplıcaya sahip olduğunu belirterek, sahip olunan bu değerlerin yurt içi ve yurt dışı pazarlara tanıtılması için yeni projelerin hazırlanmasının daha yayarlı olacağını vurguladılar.  

 

Editör: HABER MERKEZİ