Vali Ersin Yazıcı bu yıl 9.'su düzenlenen ve Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli organizasyonlarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarının açılış programına katıldı.
 
Rize'nin katılımcı şehirler arasında bulunduğu turizm sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan 'Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarı' kapılarını 9. kez ziyaretçilerine açtı. İzmir fuar alanında düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen fuara birçok katılımcı ülke ve şehirle birlikte yerini alan Rize, fuar boyunca açılan stantla ziyaretçilere tanıtılacak.
 
C HOL B108 NUMARADAYIZ
Fuar İzmir'de, iller ve belediyelerin yer aldığı C Holünde 256 metrekare alanda açılan stantta Rize'nin en iyi şekilde tanıtılması amacıyla Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından birlikte çalışma yapılacak. Stantta, Rize'de hizmet veren turizm işletmeleri ve seyahat acenteleri de yer alarak dört gün boyunca çalışmalara destek verecek. 
 
TÜM DOSTLARIMIZI ÇAY İÇMEYE BEKLİYORUZ
Yoğun ilgi gören Rize standına gelen ziyaretçileri, Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Kültür Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu,  Rize Ticaret Borsası ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri karşılıyor. 
 
Her fırsatta Rize'nın tanıtımına önem verdiklerini belirten Vali Yazıcı, 'İlimizin turizm potansiyelini harekete geçirerek, yerli ve yabancı turistleri bölgemize davet ediyoruz. Bu vesileyle de Travel Turkey İzmir Fuarı'nda bulunuyoruz' dedi.
 
SABIR VE SÜREKLİLİK GEREKTİRİR
Kentin tanıtımını yapmak ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak için bu tür fuarlara katılmaya devam edeceklerini bildiren Vali Yazıcı, 'Bu önemli organizasyonda turizm zenginliklerimizi, farklı destinasyonlarımızı yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan tüketicilere göstermeyi hedefliyoruz. Turizm sezonunu uzatmak ve turizm çeşitliliğini artırmak için tanıtımı önemli görüyoruz. Travel Turkey İzmir Fuarı hem turizm sektör kuruluşları, hem tüketiciler, hem de tur operatörleri ve seyahat acentalarını bir araya getiren organizasyon olması sebebiyle çok önemli bir tanıtım fırsatı. Turizm sabır ve sürekliliği sağlanmış hizmet gerektirir ' dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından açılışı yapılan, bu yıl 900'den fazla yerli, yabancı katılımcı ve 30 ülkenin turizm profesyonelini buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı 13 Aralık tarihine kadar açık kalacak.
 
Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ