Rize'nin Gündoğdu beldesine bağlı Balıkçılar köyünde ikamet eden Akgül ailesi, mahallelerinde yol olmadığından dolayı hastalarını kendi imkanlarıyla hastaneye götürüyor.

Gündoğdu'ya bağlı Balıkçılar köyünde 9 yıldır çözüm bulunamayan yol sıkıntısı burada yaşayanları mağdur ediyor.

Araba yolu olmadığından 73 yaşındaki diyaliz hastası Ahmet Akgül'ü hastaneye götürmek için kendi bildikleri yöntemi kullanan Akgül ailesi, yetkililerden yol durumunun çözülmesini istedi. Haftada üç kez diyaliz makinesine giren Ahmet Akgül, ailesi ve komşularının yardımıyla 250 metrelik patika yolda taşınarak arabaya bindiriliyor.

Gülseren Akgül, arazi tartışmaları yüzünden evlerine yol yapılamadığını belirterek, babası Ahmet Akgül'ü 9 yıldır kendi imkanlarıyla hastaneye taşıdıklarını söyledi. Gülseren Akgül, hastanın halinin ortada olduğunu belirterek 'Biz devletimizden yol için yardım istiyoruz. Çok fazla bir yol değil. 250 metre kadar. Bizim yolu yapma gücümüz olmadığı için destek istiyoruz. Yol kendi arazimizden geçecek. Yeter ki babam bu yoldan rahat gidip gelebilsin' dedi.

Gülseren Akgül, babasının sürekli 'Yolu göreyim öyle öleyim' diye söylediğini belirtti. Gülseren Akgül, babasıyla birlikte gözyaşlarına boğuldu.

haberler

Editör: HABER MERKEZİ