Stratejik sektörlere özel geliştirdiği yenilikçi ürünlerle ekonomiye değer katan Halkbank, Rize Ticaret Borsası ile yaptığı protokolle Çay Sektörü Destek Paketi'ni duyurdu. Çay Sektörü Destek Paketi’yle firmalar yaş çay alımları ve diğer işletme giderleri sebebiyle oluşan finansman ihtiyaçlarını Halkbank aracılığıyla rahatça karşılayabilecekler.

Halkbank bölge ekonomisine canlılık katacak

Halkbank’ın reel sektörün ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği bankacılık hizmetlerinin, çay üreticilerini memnun ettiğini ifade eden Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan şunları söyledi:

Dünyanın en büyük çay üreticisi beş ülkesinden biri olarak, ihracatta ciddi bir pazar payına sahibiz. Türk çayının kalitesini ve bilinirliğini artırma noktasında yaptığımız yatırımlarla ve projelerle bu payı daha da artırmayı hedefliyoruz. Borsa olarak İlgili Bakanlık ve kam kurum kuruluşlarına sektörün finansman ihtiyaçlarını anlatacak raporlar düzenleyip sunduk. Mayısın son haftası Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan Bey ve üst düzey heyetiyle beraber ilimizi ziyaretleri esnasında çay üreticilerinin sektöre ait taleplerini iletmemiz sonrasında sektörümüze özel uygun faiz avantajı sunan Çay Sektörü Destek Paketi ürününü hazırladılar. Sektöre özel olarak hazırlanan bu ürünle sanayicilerimiz finansman sorunlarına çözüm bulabilecekler. Bölge ekonomisini daha da güçlendirecek bu çalışmalar için öncelikle Genel Müdür Sayın Osman Arslan Beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Çay sektörünün gerek firma sayısı ve yeni ürün kapasitesi gerekse pazar hacmi bakımından büyüyen ve potansiyeli artan bir sektör olduğuna dikkat çeken Halkbank Trabzon Bölge Koordinatörü Erdoğan Başıhoş şunları söyledi:

'Çay ekonomik değeri yüksek bir ürün ve yetiştirme, bakım, toplama, taşıma ve yükleme süreçlerinin tamamında önemli bir istihdam alanı sağlıyor. Bölge ekonomisi için böylesine büyük önem taşıyan üreticilerimizin, uluslararası kalite standartlarında yüksek teknolojili üretim yapmalarına destek vermeyi amaçlıyoruz. Çay Sektörü Destek Paketi’nden yararlanan müşterilerimizin, üretimden atıkların değerlendirilmesine kadar gerçekleştirecekleri verimlilik artıcı yeni yatırımların bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

1 milyon TL'ye kadar limit tahsisi sunan Çay Sektörü Destek Paketi, 18 ay vade seçeneğinin yanı sıra 3 aya kadar ödemesiz dönem imkânı sağlayacak. Avantajlı faiz oranlarıyla, çay üreticisi firmalara düşük maliyetli finansman imkânı sunan kredi kapsamında, firma sahiplerine 1 yıllık ferdi kaza sigortası da hediye edilecek.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ