Borçka'dan Hopa ilçesine kayın pederinin evine misafirliğe gelen Kemal Gümüşkaya “Yağmurun kesmesini bekliyorduk, Borçka'ya dönecektik, sel geldi ve çocuklarım altında kaldı” dedi.

 

    Borçka'dan Hopa'nin  Yeşilkaya köyünde kayinpederinin evine gelen Kemal Gümüşkaya  toprak kayması ile birlikte evin içine giren toprağın evin dışından çıktığını söyledi. Kayinpederinin evine misafirliğe geldiklerini belirten Kemal Gümüşkaya “ şiddeti yağmur yağiyordu, bizde yola çıkmak için tüm hazırlıklarımızı yaptık, Borçka'ya dönecektik. Yağmurun biraz azalmasını bekliyordum, yağmur şiddetlenince kayınvalidem ile birlikte yağmur kanalları açmaya başladık, o arada evin arkasında ki toprak kayarak evin içine girdi ve aşağı kısımdan eşyalar ile birlikte çıktı” dedi.

       Çocuklarımı aradım

Toprak kayması ile birlikte evin içinde 7 çocuk ile birlikte toplam  9 kişi olduğunu söyleyen Kemal Gümüşkaya ” Evin içi tamamen boşalmıştı, çocuklarımı aramaya başladım.3,5 yaşında ki Yağmur Nur yarıya kadar toprağa gömülmüş ve sıkışmıştı. 1,5 yaşında ki kızım Nida ise toprak altındaydı, 15-20 dakika uğraşmam sonucu Nida'yı çıkardım, evde toplam 7 yaralı vardı, çok şükür ölüm olayı olmadı” dedi.

     İki duvar arasında sıkıştım

15 Yaşında ki Erdal Gümüşkaya ise babası ve kardeşleri ile birlikte çıkmaya hazırlandıkları sırada yağmurun başlaması sonrası evin önünde yağmur sularına yol açtığını söyleyerek” Tamamen ıslanmıştım içeri girdim ve üstümü değiştirmek istedim, o sırada toprak kayması oldu, bizi sürükledi, evin içinde hiçbir eşya kalmamış ve tamamen evin arka kısmından çıkmıştı, bende iki duvar arasında sıkıştım, babamların yardımı ile çıkartıldım, Zeliha Türkoğlu kuzenim ise 30 metre aşağıda bulundu” dedi.

      Rize Ambülansları Hopa'da

Rize Sağlık il müdürü Mustafa Tepe tüm ambülansların Hopa'da olduğunu belirterek ”Hopa'dan ilimize 20 hasta nakli yapıldı. Bunlardan 4 ü araştırma hastanesine 12 si ise Devlet hastanesine getirildi. Şu an Araştırma hastanesinde 1, Devlet hastanesine ise 6 hasta bulunmakta diğerleri taburcu edildi” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ