Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde eğitim gören bir grup öğrenci yöremizdeki küçük ve orta boy işletmeler için oldukça önemli bir proje hazırladılar. Yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Osman ALBAYRAK ‘ın yaptığı projede küçük ve orta boy işletmelerin e- ticaretle tanışmaları ve dijital kimlik kazanmaları sağlanacak.

Proje koordinatörü Öğr. Gör. Osman ALBAYRAK yaptığı açıklamada, Eğitim Fakültesi programlarında Topluma Hizmet Uygulamaları diye bir ders olduğunu ve bu ders kapsamında her yıl farklı sosyal içerikli projelere imza attıklarını ifade ederek, istedik ki bu yıl da yöremizin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak bir proje hazırlayalım dedi. Öğr. Gör. Osman ALBAYRAK hazırladıkları projede öncelikle başta Rize merkez olmak üzere, Rize’ye bağlı tüm ilçelerde ticaretle uğraşan işletme sahiplerine anketler yapılarak onların E-Ticarete yönelik algı ve tutumlarını ölçeceklerini, daha sonra anket çalışmasından elde edilecek sonuçlara göre, ihtiyaç duyan işletmelere yönelik E-ticarete ilgili eğitimler düzenleyerek dijital kimlik kazanmaları ve nihayetinde E- Ticarete adım atmalarının sağlanacağını ifade etti.

Hazırlanan projeye, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Rize TÜMSİAD ‘da destek veriyor. Bu kuruluşlarla yapılan toplantılarda yürütülecek projenin ayrıntıları görüşüldü. RESOB Başkanı Muhammet Atılgan yaptığı konuşmada, İlimize Bağlı Üniversitemiz öğrencilerinin gerçekleştireceği projenin çok önemli olduğunu ve ilimizdeki ticarete önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Öğr. Gör. Osman ALBAYRAK koordinatörlüğündeki ekip daha sonra Rize TÜMSİAD’la da bir toplantı düzenleyerek projenin ayrıntıları masaya yatırıldı. Rize TÜMSİAD başkanı Yaşar DOĞAN toplantıda yaptığı konuşmada üniveritemizin yürütüteceği böyle anlamlı bir projenin kendisini oldukça mutlu ettiğini ve ilimizin ticaret hacmine ve işletmelerin dünya ya açılmasına vesile olacağını ifade etti. Kendisinin de bir E-Ticaret sayfası olduğunu ve bu sayede Norveç gibi dünyanın pek çok ülkesine tasarladığı altınları sattığını söyledi.

Proje ye www.rehber.com.tr de destek veriyor. İşletmelerin e-ticarete açılan kapısı özelliğindeki www.rehber.com.tr ciosu Mehmet ÖZDEMİR ‘de yapılan toplantılara katılarak önemli bilgiler verdi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ