Dilek ASLAN

Rize İl Sağlık Müdürü Hakan Diren, ebelerin her kesimden halkın kolayca ulaşabildiği, sorununu ve sırrını paylaştığı kişiler olduğunu bildirdi.

Diren, Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bütün ebelerin, hasta haklarının, değişen sağlık ihtiyaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması için etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunma gayreti içinde olduğuna işaret etti.

Ebelerin, koruyucu sağlık hizmeti verebilmek için uç birimler olan sağlık ocakları ve sağlık evlerinde de görevlerini iyi bir şekilde yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Ebeler, koruyucu sağlık hizmetleri olarak hastalara karşı korunma, hastalık halinde nerelere başvuracağı, sevk zinciri ve birçok konuda halkı bilgilendirmektedir. Ebeler her kesimden halkın kolayca ulaşabildiği, sorununu ve sırrını paylaştığı kişilerdir. Ebelerimizin iyi yetişmiş ve bilgi ile donanmış, yeniliklerin yakın takipçisi kişiler olması bakımından iyi birer eğitimci, psikolog ve aynı zamanda arkadaş olduğu gerçeği inkar edilemez. Ebeler, bebeklerimizin en iyi şekilde dünyaya gelmesine yardımcı olan, gelecek kuşakların sağlıklı bir şekilde yetişmesinde çaba harcayan kutsal insanlardır.''

Editör: HABER MERKEZİ