Rize Valisi Kasım Esen'in 25 Ağustos tarihini Dünya Rizeliler Günü ilan etmesiyle birlikte bu yıl ilk defa kutlanacak Dünya Rizeliler Günü için hazırlıklara başlandı. Rize Valiliği tarafından 25-26 Ağustos 2007 tarihleri arasında kutlanacak gün için Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan 2 bin 500 Rizeli, Rize'ye davet edildi. Rize'ye davet edilen tanınmış siyasiler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ünlü sanatçılar Tarkan, Davut Güloğlu, Sinan Özen, Sezen Aksu, Erol Evgin ve Yılmaz Morgül gibi birçok isim yer alıyor. Yurt dışından Rize'ye davet edilen Rizeliler arasında ünlü internet arama motoru Google Avrupa Sorumlusu Yonca Buruni de bulunuyor.

İki gün sürecek organizasyonla ilgili açıklama yapan Dünya Rizeliler Günü Kutlama Programı organizatörlerinden Hakan Güven, amaçlarının Rize'den çıkıp başarıları ile isimlerini duyuran çok sayıda Rizeli'yi yılda iki gün de olsa memleketlerine çekmek olduğunu söyledi. Hakan Güven, Rize'de doğup Rize'den ayrıldıktan sonra başarıları ile ismini duyurmuş binlerce hemşehrileri olduğunu belirterek şöyle konuştu: 'Ne yazık ki bir çoğunun Rize ile iletişimi kesilmiş durumda. Biz bu hemşehrilerimizin Rize ile olan iletişimlerini yeniden kurmak için çalışıyoruz. Rize'de ağırlayacağımız bu hemşehrilerimize iki gün de olsa hizmet etmekten gurur duyacağız. İki gün boyunca hemşehrilerimiz Rize yemekleri yiyecek, Rize müzikleri dinleyecek ve Rize kültürünü yaşayacaklar.'

Güven, kutlama programı çerçevesinde Rizeli olmayan ancak Rize'ye hizmeti geçen birçok tanınmış isminde Rize'ye davet edildiğini söyledi. Güven, bu kişilerin Rize Valiliği tarafından ödüllendirilerek fahri hemşehri ilan edileceklerini sözlerine ekledi.

haberler

Editör: HABER MERKEZİ