Dilek ASLAN

Rize sağlık il müdürü Hakan Diren ölen güreşçi Rıfat Tatlitürk ün kafatasında çatlak olduğunu söyleyerek” Hastanede kusma meydana geldi doktor hastayı çıkarmadan uyandırmalı ve kendisine sormalıydı. Bu tür olaylar da doktorlar hasta ile muhatap olmalı” dedi.

Rize Valiliği, İyidere ilçesindeki güreş eğitim merkezinde eğitim gören Rıfat Tatlıtürk'ün ölümü ile ilgili olarak, açılan soruşturma sonucu ihmali görülen bir doktor ve beden eğitimi öğretmeninin mahkemede yargılanmasının Valilikçe uygun görülmüştü.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İyidere Dursunali Erbaş Güreş Eğitim Merkezinde yatılı ve lisanslı güreş sporcusu olan Rıfat Tatlıtürk'ün 25 Mart 2008 tarihinde saat 20.00-22.00 arasında baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı ve 4 Nisan 2008 tarihinde vefat ettiğini belirtildi.

Bunun üzerine Valilikçe soruşturma açıldığı ifade edilen açıklamada, soruşturma sonucu ihmali görülen bir doktor ve beden eğitimi öğretmeninin mahkemede yargılanmasının Valilikçe uygun görüldüğü kaydedilirken olayı inceleyen il sağlık müdürü Hakan Diren” Olayla ben ilgilendim. Rıfat’ın güreş yapamaz raporu vardı. Her iki kolundan ameliyatlıydı. Sadece spor yapabilir deniliyordu. Hastaneye getirildiğinde iki kez kusma oldu. Doktor müdahale etti. Rıfat Tatlitürk uyuyunca doktor yanındakilere sordu ve iyi olduğunu öğrenince taburcu etti. Doktor un imhalı burada.  Hastayla kendisi konuşması gerekirdi. Hasta ağırlaşınca yeniden hastaneye getirildi ve beyin kanaması olduğu tespit edildi. Kafada çatlak vardı. Ardından KTU ye sevk edildi. Sanırım Rıfat Kafadan darbe almış ancak anlamamıştı” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ