Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu'nun olağan öğrenci meclisi, Meclis Başkanı Tansu Fettahoğlu başkanlığında ''insan ve çocuk hakları'' konulu gündemle toplandı. Rize Valisi Esen de Valilik Toplantı Salonu'ndaki bilgisayardan, internet ortamında Skype programı ile toplantıya katılarak toplantıyı izledi.

Gündemle ilgili konuşma yapan öğrenciler, daha sonra sundukları önergeleri oyladılar. Toplantı sonunda ''insan ve çocuk hakları'' konusunda teklif edilen önerge, oylanarak kabul edildi. Toplantının ardından Vali Esen, öğrenci meclisine hitaben yaptığı konuşmada, çocuklar tarafından yapılan meclis toplantısının Türkiye'de belki 50 sene sonra uygulanacak demokrasinin öncü hareketi olduğunu söyledi.


50 yıl sonrasını görerek çocuk yetiştirmeyen ulusların çocuklarının gelecekte söz sahibi olamayacaklarını belirten Esen, ''Ama burada görüyorum ki Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan öğrenci meclisi, insan hakları konusunda büyüklere taş çıkartırcasına bilinçliler. Bu da bu millete umut vermektedir. Yapılan çalışma ayrıca parlamento üyelerinin aynı binada toplanmalarına gerek olmadığını, bulundukları başka yerden de toplantılara katılabileceklerini gösterdi'' dedi.

Vali Esen, öğrencilerin, sokakta çalışan çocukların sattıkları şeyleri satın alarak onlara destek olma fikrini doğru bulmadığını, çünkü bu çocukların arkasındaki güçlerin onları sömürdüğünü, bu nedenle bu sorun hakkında devletin başka çözümler üretmesi gerektiğini kaydetti. Toplantı sonunda Vali Esen, çocukların sorularını yanıtladı ve isteklerini dinledi.
 
Kaynak: Çay TV
Editör: HABER MERKEZİ