AK Parti'nin ihracını istediği Ahmet Davutoğlu, kameralar karşısına geçerek istifa ettiğini açıkladı.

Yeni parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu, son dönemde AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştiriyordu.

AK Parti; il başkanları ile ilçe başkanlarının Davutoğlu'nun ekibi tarafından aranarak 'Bizimle misiniz?' sorularının yöneltildiğini öğrenmesi üzerine harekete geçti.

Davutoğlu ve beraberindeki bazı isimlerin ihracı istendi.

Ahmet Davutoğlu ise buna karşılık olarak, ihracı beklemeden AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Ankara'daki ofisinden kameralar karşısına geçen Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

'Niyetimiz bölmek değildi. AK Parti'nin ve ülkemizin geleceğiyle ilgili umutsuzluğu dağıtmayı hedefliyorduk. Ne tespitlerimize yalan denildi, ne de çağrılarımıza yanıt verildi. Sözlerimiz açık, tavsiyelerimiz samimiydi.

AK PARTİ İHRAÇ KARARI ALARAK..

Bize iletilen gerekçeler, AK Parti yönetiminin yaşanan gerekçelerden koptuğunu ortaya koymuştur. AK Parti bizleri ihraç etme sürecine girerek, aldığı kararla 18 yıl önce kurulan AK Parti'yi tasfiye etmiştir.

İşletilem sürecin, sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu ortadadır.

Haber kanalları Davutoğlu

İSTİFA EDİYORUZ

Yıllarca alın terimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz. Aziz milletimiz tabelalar geçici, hayatımızı anlamlı kılan değerler kalıcıdır. Biz bu değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz.

YENİ PARTİ KURACAK

Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek ve yeni bir yola çıkmak bizim için hem tarihi bir sorumluluk hem de milletimize karşı yükümlülüğümüzün bir gereğidir.

Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek ve yeni bir yola çıkmak bizim için hem tarihi bir sorumluluk hem de milletimize karşı yükümlülüğümüzün bir gereğidir'

HABER KANALLARI CANLI VERMEDİ

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den istifa ettiğini açıkladığı anlar, haber kanallarının yayınlarında yer bulamadı.

Davutoğlu'nun gündeme düşen bu sözleri, haber kanalları tarafından önemsenmedi.

Adında 'haber' olan kanallar bile Davutoğlu'nun sözlerini, canlı olarak izleyicilerine aktarmadı.

Kaynak: Ensonhaber

 

Editör: HABER MERKEZİ