Rize Valisi Kemal Çeber, yaylada kaybolan 6 kişi için 2 ekip ve 50 kişi ile yürütülen arama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Rize Valisi Kemal Çeber, yaptığı açıklamada, Cuma günü öğlen saatleri itibariyle Küçükçayır Başmeşe mevkiinde vadiye girerek kaybolan ve kendilerinden haber alınamayan ‘biri çocuk olmak üzere toplam 6 kişinin’ bulunması için başlatılan arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti.

İl AFAD Müdürlüğü koordinesinde 2 ekip ve toplamda 50 kişi ile yürütülen arama kurtarma çalışmalarına; Jandarma, RİKE, Sivil Toplum Kuruluşları, kaybolan kişilerin yakınları ve 2 yerel rehberin eşlik ettiğini belirten Vali Çeber, “Handüzü Yaylası ve Küçükçayır Başemşe arasındaki 8 km.lik vadide Jandarma dron (İHA) ekibi tarafından yürütülen çalışmalar; havanın yağışlı ve yoğun sisten dolayı görüş. mesafesinin düşmesi nedeniyle sonlandırılmış olup, Küçükçayı Başmeşe tarafından ve Handüzü Yaylasından vadiye giren iki ekip tarafından aramalar aralıksız devam etmektedir.

Havanın yağmurlu ve yoğun sis bulutlarının olması, bölgedeki yoğun orman yapısı ve yağıştan dolayı kayganlaşan kayalar, arama ve kurtarma çalışmalarımızı güçleştirse de; kaybolan altı vatandaşımızın bulunması için yürüttüğümüz çalışmalar devam etmekte olup, umarız ki en yakın zamanda kaybolan vatandaşımıza sağ salim ulaşmış olacağız.” diye konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ