Tevfik Hançeroğlu 4 ay çalışıp 8 ay yatan sezonluk işçilerin geçim sıkıntısı yaşadığını ve bu ülkenin gerçek sahiplerinin 15 Temmuz da işçiler olduğunu gösterdiklerini devletin de bu işçilere destek vermesi gerektiğini söyledi.

Sabah kahvaltısında Basın mensupları ile bir araya gelen Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu 4 ay çalışıp 8 ay yatan işçilere devletin destek olması gerektiğini belirtti.

Sabah Kahvaltısında Basın mensupları ile bir araya gelen Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu ve Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ sezonluk işçilerin daha çok ekmeğe ihtiyaç duyduklarını söylediler.

    Hançeroğlu açıklamasında “ İnsanlar daha fazla iş istiyor, İnsanların 15 Temmuz da seve seve ölüme gittiği ülkede sokaklara dökülen insanların çoğunlukla işçiler olduğunu belirterek “ İşçi temsilcileri olarak isteklerimiz fazla değil. Çaykur işçisi için 3 ay daha çalışma süresi istiyoruz. Bu işçiler bu ülkeye nasıl sahip çıktıysa ülkenin de bu insanlara sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

     Öz Gıda İş Sendikası Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ ise “ 27 Nisan da başlayan çay kampanyası sona erdi, 2017 yılının daha iyi şartlar oluşturmasını bekliyoruz. Ortalama 150 gün işçilerimiz çalıştı. Didi ve Stevia fabrikalarının bölgemizde kurulması ile işçilerimiz daha çok çalışma ortamı bulacaktır. 2017 yılı sözleşme yılımız olacak. Öncelikle işçi temsilcilerimiz ile bir araya gelerek gelecek sezonu değerlendireceğiz ve bir taslak ortaya çıkartacağız. 2 dönem imzaladığımız sözleşmeden daha verimli bir sözleşme bekliyoruz. Bu ülkede vatan, bayrak sevgisi olanlar daha iyi yerlere gelmeli. Maalesef mevsimlik işçiler çocuklarını okutamamakta ve zorlanmakta, evinde yiyecek alamayan işçilerimiz var. Devletin mevsimlik işçilere kulak vermesi gerek. 5620 sayılı kanunun kalkması gerekiyor. 50 yıl önce hazırlanan mevsimlik işçi kanunu mutlaka kalkmalı. Kurum da 5200 kadrolu işçi varken bugün bu rakam 1900 lere kadar indi. 30 fabrika da yemek pişirecek aşçı bile bulmak zor. İşçi sayısı ise 11.500 lerden bugün 9 bin lere kadar indi. Çaykur ya işçi almalı ya da işçi şartlarını daha iyi hale getirmeli. Devlet özel istihdam büro yetkisini sendikalara vermeli, 4 ay çalışıp 8 ay yatan yetenekli işçilerimizi bu bürolarda değerlendirebiliriz. Üyelerimiz 15 Temmuz da dik durmuştur, devletin bunlara karşı sorumlulukları var” dedi. 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ