Son günlerde isminden sıkça bahsettiren devlet kurumlarından biri haline gelen Çaykur, Bu kez de üreticilere ödenecek olan yaş çay ücretlerinin hangi banka üzerinden ödeneceği konusuyla gündeme geldi.

Çaykur’ un muhtelif bankalar ile önceki 3 sene için geçerli olan antlaşmaların süresinin dolmasıyla birlikte ödeme sistemini değiştireceği ve tek banka üzerinden bütün müstahsillere yaş çay ödemelerini yapacağı konusu yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

 

ÖDEMELER ZİRAAT’TE Mİ TOPLANIYOR?

Çaykur’un önceki yılların aksine tek bankadan ödemeleri gerçekleştireceği, bahsi geçen bankanın da çok yüksek ihtimalle Ziraat Bankası olacağı tahmin ediliyor.

Çaykur’un, bölge ekonomisinin kalbi olan çay konusunda hiçbir belirsizliğe mahal vermeden hareket etmesi gerekirken konuyla ilgili halen açıklama yapmamış olması kafalarda soru işaretleri oluşturmuş durumda.

Öte yandan konunun diğer muhatabı olan bankanın da, üreticilere yeterli hizmeti sağlayabilmek adına gerekli olan alt yapı çalışmalarını ivedilikle tamamlaması gerekirken halen bir çalışma olmaması da üreticinin canını sıkacağa benziyor.

 

ESKİ HESAPLAR NE OLACAK?

Bütün ödemelerin tek bankada toplanacak olmasıyla, üreticilerin eski bankalarında bulunan hesaplarının kapatılması yönünde bir talepte bulunmadığı takdirde hesapların durmaya devam edeceği biliniyor. Bankaların hesaplardan kesinti yapma ihtimaline karşın üreticilerin dikkatli olması ve bilinçli davranması gerekiyor.

 

Çaykur’un, üreticilerini bilgilendirmek adına bahsi geçen konularda en yakın zamanda açıklama yapması bekleniyor.

Editör: HABER MERKEZİ