MHP Rize İl Başkanlığı döneminden beri Çayın en sert savunucusu olan ve her fırsatta çay kanununun çıkması gerektiğini dile getiren MHP Rize Milletvekili Adayı O.Cem Kazmaz Selimiye Çay Fabrikasında incelemelerde bulundu.

DESTEKLEME PRİMİ 50 KURUŞ OLACAK

Yol üzerindeki Çay alım yerlerine teker teker uğrayan Kazmaz Çay üreticisinin sorunlarını dinledi. Üreticilerin çoğunun özel sektör çay fabrikalarının düşük fiyattan çay aldığından şikayetçi olduğunu belirten Kazmaz “ MHP İktidarında Çay Milli ürün kapsamına girecek. Seçim beyannamesinde çay olan tek parti MHP’dir. 13 Yılda çay kanunu çıkartamayanlar Güneydoğu’da ne paketlediği belli olmayan 160 adet Çay paketleme fabrikasına ruhsat vermiştir. Bu işlem Rize Çayına, Rize’ye ihanettir. Çay kanunu derhal çıkmalıdır. Çay üreticisi rahat etmelidir. Desteklemeye 50 kuruş prim vereceğiz. Bu paranın kaynağı hazırdır. Çay üreticisinin cebine giren haram elleri keseceğiz. Çay üreticisi MHP iktidarında emeğinin karşılığını mutlaka alacaktır” dedi.

TAŞERON KALKACAK

Çay üreticilerinin ardından Selimiye Çay fabrikasını gezen Kazmaz Çayın aşamalarını inceledi. Çay fabrikası çalışanlarına yaptığı açıklamada “ Rize’de ki çay fabrikalarını 12 ay çalıştırmanın yolları bulacağız. Allahın bize bahşettiği bu nimetin yan ürünlerini araştırıp ortaya çıkartacağız. Fabrikalarda 4 ay çalışarak bir insan geçinemez. Özellikle taşeronluk sistemi ile Hükümetin önümüze sunduğu taşeronluk sistemi tamamiyle kölelik düzenidir. MHP İktidarında bu kölelik düzenine son vereceğiz. Taşeron kimse kalmayacak hepsi kadrolu çalışacak” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ