Türk Devlet ve Toplulukları Yerel ve Bölgesel Televizyonları 1.Kongresi için Çayeli'nde bulunan 60 Yabancı ve ülkemizden çok sayıda yöresel ve bölgesel tv. Yetkilisi geldikleri Çayeli'ne hayran kaldılar.

  

Dr. Süleyman BASA’nın Başkanlığını yaptığı Karadeniz Ajansı Derneğince organize edilen ve Çayeli Kültür Merkezinde 25 Nisan 2011 tarihinde başlayan ve devam etmekte olan Türk Devlet ve Toplulukları Yerel ve Bölgesel Televizyonları 1.Kongresi için Çayeli İlçesinde bulunan 60  Yabancı ve ülkemizden çok sayıda yöresel ve bölgesel tv. Yetkilisi geldikleri Çayeline hayran kaldılar. 



Özellikle yabancıların “Büyük şehirleriniz haricinde bulunan illerinizin ilçesinde bile böyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek Kongre ve Kültür Merkezlerinizin, kamu ve özel sektör konaklama tesislerinin bulunması, doğal güzelliklerinizle birlikte bizleri büyülemiştir. Özellikle kongre çalışmaları sırasında görevlilerin, serbest zamanlarda ise halkın ilgisi, sıcaklığı, misafirperverliğinden çok mutlu olduk, bizler  buraları görebildiğimiz için şanslıyız “ dediler.

  

Bilindiği gibi MEB.nın Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, ağırlama ve konaklama tesisi, Kültür Merkezi çok amaçlı kongre salonu ve konaklama tesisleri ile özel sektöre ait yıldızlı toplantı, konaklama ve ağırlama tesisi yanında önemli lokantaları ve doğa güzellikleri ile Çayeli yerli ve yabancılara hizmet vermektedir. 

 

Konukların Çayeli Çavuşoğlu Otelindeki akşam yemeğine katılan Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU’da yaptığı konuşmada     “Birçoğunuzla aynı yaşlarda olduğumuzdan sizlere kardeşler diyebilirim, Şehrimize, İlçemize hoş geldiniz, kendinizin evinde, şehrindesiniz, Kosova’dan Azerbaycan’a Kırım’dan Kıbrıs’a kadar tüm dostları burada görmekten mutluyuz. Sizin ne kadar önemli hizmetler yaptığınızı özellikle vurgulamak isterim.  Eğer bu toplantı işbirliğine aracılık etmiş ise maksat hasıl olmuş demektir. Sizler oralarda iseniz bizler yalnız değiliz,  bizler buradaysak sizlerde orada yalnız değilsiniz” dedi

  

Yöresel folklor grubunun gösterilerine eşlik eden yerli ve yabancı tv.yetkililerine  İlimizin yöresel el sanatları ürünleri ve Rize İli tanıtım belgelerinden oluşan birer çanta ve yöresel kumaştan yapılan boyun atkısı Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, Rize Üniversite Rektörü Prof.Dr Nazmi Turan OKUMUŞOĞLU ve Çayeli Belediye Bşk. Vekili Mustafa BALTACI tarafından hediye edildi.

                 

Kırım’dan gelen yöresel televizyon yetkilileri de anı olarak Vali HACIMÜFTÜOĞLU’na işlemeli porselen tabaklar hediye ettiler.

Editör: HABER MERKEZİ