Adem Gemici tarafından hazırlanan “Gelenekten Kur’an’a Hicret” kitabı ve Kur'an-ı Kerim meali Çayeli’nde belediye parkında kulan stantta ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bu çalışmalar tamamen Allah rızası için yapılmaktadır diyen kitabın yazarı Adem Gemici, “Geçtiğimiz Çarşamba günü bir Kuran meali ve kendi yazmış olduğum Gelenekten Kur’an’a Hicret kitabının dağıtımını yaptık. Bu kitaptan ücretsiz elde etmek isteyenler bana [email protected] adresinden istekte bulunabilirler” dedi.

Kitap ve meal dağıtımımızla ilgili bildirimiz aşağıdadır.

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH (C.C.)’IN ADI İLE

Onlara, “Allah'ın indirdiğine uyunuz” dendiğinde, “Hayır, biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız” derler. Ya ataları akıllarını kullanamamış, doğruyu da bulamamış idiyseler de mi? bakara-170

ALLAH ( c.c.) Tarih boyunca yolunu şaşıran, zulme ve zillete batan insanlığa kitaplar ve uyarıcılar göndererek doğru yolu göstermiş, gönderdiği kitaplara ve elçilere uymalarını sıkı sıkıya tembihlemiştir. Fakat insanlık her defasında gönderilen kitapları bozmuş, peygamberlere de itibar etmeyip kendilerine acıklı bir son hazırlamışlardır.

Ancak Kur-an’ı kerim son kitap olduğundan ve kıyamete kadar insanlığa yeni bir kitap gelmeyeceğinden, ALLAH (C.C.) Bu kitabın korumasını bizzat kendisi üstlenmiş, insanların asla bu kitabı bozamayacaklarının garantisini bizlere vermiş ve bu kitaba sıkı sıkıya sarılanların ancak kurtuluşa erenler olacağını bizlere bildirmiştir.

İmtihan devam ettiği için insanoğlu şeytan, şeytanlaşmış insanlar ve sürekli kötülüğü emreden nefsininde teşvikiyle kitaptan uzaklaşmış, Kur-an yerine başka kitaplara itibar etmiş, önder olarak ALLAH Resulünün yerine başka önderlere ve liderlere itibar etmiştir. Oysa ki; insanoğlunun hesaba çekileceği ve sorgulanacağı yegane kitap Kur-an dır.

Yeni gelen nesilde dinini kaynağından(Kur-an ve sahih sünnet)öğreneceğine, babasından dedesinde gördüğünü taklit etmeye başlamış ve bu döngü böylece sürüp gitmiştir. İslam dünyasının bugünkü içler acısı durumunun en baştaki sebebi ümmetin Kur-an ı terkedilmiş bir kitap olarak bırakmasıdır. Nitekim ümmetin kur-an ı terk etmesini Peygamberimiz mahşer günü ALLAH azze ve celle’ye şu şekilde şikayet edecektir.

Furkan suresi 30.ayet: Ve peygamber dedi ki: «Rabbim gerçekten benim kavmim, bu Kur'an'ı terkedilmiş bir kitap olarak bıraktılar.

Gerçekten bugün etrafımıza baktığımızda ALLAH azze ve celle’nin kitabını, kitapta bizlerden ne istediğini, kitabın genel olarak mesajını kaç kişi biliyor? Kaç kişi yüce ALLAH’ın ( c.c.)kitabını anlayarak baştan sona okudu? Yüzde bir desek yanılmış olmayız sanırım. Ancak herkes Kur-an’a iman ettiğini söylüyor değil mi? Peki insanın bilmediği, okumadığı, bir kitaba iman ettiğini söylemesi ne kadar tutarlıdır?

Bizlerde yüce ALLAH’ın insanlığa Asr suresi’nde ve vahyin tamamında uyarma sorumluluğu yüklediğine inanan gençler olarak, elimizden geldiği kadar toplumu atalar dininden tevhid dinine, yani alemlerin RAB’bı olan ALLAH azze ve celle’nin kitabına davet ediyoruz.

ALLAH (c.c.) şahittir ki; O’nun rızasının dışında herhangi bir maksadımız yoktur. Bunun dışında bizleri bir takım gruplarla yada örgütlerle ilişkilendirmeye çalışanlar büyük bir iftira ile iftira etmiş olurlar ve hesabını mahşer günü ALLAH azze ve celle’ye verirler.

ASR Suresi : Asr’a yemin olsun ki insan ziyandadır. Ancak; iman edenler, salih amel işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ