Çayeli Merkez ve Ferahtepe Öğrenci yurtlarının beraber düzenlediği “Kültürümüzde Rasulluah (S.A.V.) Sevgisi” adlı konferans 29 Nisan 2012 Pazar günü akşamı Öğretmen evi düğün salonunda yapıldı.

Konuşmacı olarak; Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevdet Kılıç’ın katıldığı konferansa çok sayıda Çayelili vatandaşlarımız iştirak etti.

Konferans öncesi Ferahtepe Öğrenci yurdu personelinden İsa Kaşka tarafından bir aşr-ı şerif okundu. Daha sonra Çayeli Merkez Öğrenci Yurdu öğrencileri tarafından ilahiler okunan gecede, Gündoğdu Öğrenci yurdunda vazifeli, daha önce İlçemizde yıllarca hatimle teravih namazı kıldıran İsa Havuz Hoca efendi de bir kaside okudu.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Cevdet Kılıç konferansın öncesinde Çayeli’ne olan vefa borcunu, bununla alakalı hatırasını anlatması salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

1971 Şavşat doğumlu olan Kılıç, ortaokul ve Liseyi Rize de okuyup, Yüksek tahsilini bir Çayelili hayırseverin desteği ile bitirebildiğini ifade etti. Ayrıca; Rize’nin ve hususiyle Çayeli’nin birçok ilim adamının okuması ve yetişmesinde payının büyük olduğunu ifade etti.

Konferansın konusundan da anlaşılacağı üzere gecede Anadolu da ve Osmanlıda Rasulullah Efendimizin ümmeti tarafından nasıl sevildiği ona hürmet ve tazimin ne şekilde ifade edildiği üzerinde duruldu. Ümmetlerine karşı gayet müşfik ve haris bir peygamberin, ümmetlerinin de ona karşı ne derece düşkün ve hürmetkâr olduğundan bahsedildi.


Konferanstan sonra; İlçe Müftümüz Abdullah Yılmaz tarafından Doç. Dr. Cevdet Kılıç’a hediye takdim edildi. Müftü Yılmaz “Yaklaşık iki saat süren programda dinleyenlerin gözlerini bile kırpmadan dinlemesi, Rasullah Efendimizi sevmede ecdadımızın izinden gittiğimizin bir göstergesidir.” Dedi.

Gecenin sonunda; Çayeli’nde henüz yeni faaliyete başlayan İsabet Dershaneleri Çayeli Şubesinden Türkiye Geneli Deneme sınavında dereceye giren öğrencilere, Merkez Camii İmam Hatibi Ali Rıza Şişman, Doç. Dr. Cevdet Kılıç, İlçe Müftüsü Abdullah Yılmaz ve Rize’deki Yurt hizmetlerini takip eden Zeki Öztürk tarafından hediyeleri verildi.


Program; Çayeli Merkez Talebe Yurdu Personelinden İbrahim Oruç Hocaefendinin okuduğu “Sehavetli Muhammet “ isimli ilahi ile sona erdi.

Sunuculuğunu Ferahtepe Öğrenci Yurdu Öğrencilerinden Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü son sınıfında okuyan Emirhan Yıldırım’ın yaptığı program sonrası. Ferahtepe Öğrenci Yurdu İdarecisi Abdulkadir Gürel ; “Naçiz davetimize icabet edip, programımıza katılan tüm Çayelilere teşekkürlerimizi arz ederiz. Çayeli’nde biz Yurtlarımız olarak bu tür kültürel programları her sene icra etmeye gayret ediyoruz. Katılımcı sayısındaki yoğunlukta yaptığımız programların halkımızı tatmin edici mahiyette olduğunun göstergesidir. Hem eğitim hizmetlerimiz de, hem de bu tür kültürel faaliyetlerimiz de bizden desteğini esirgemeyen tüm hayırsever Çayelililere teşekkürlerimizi sunarız. Allah hepsinden razı olsun.” Dedi.


Editör: HABER MERKEZİ