Milliyetçi Hareket Partisi Çayeli İlçe Başkanı Ali Küçükislamoğlu, kapatılarak Kredi Yurtlar Kurumuna devredilen Çayeli Özel Mustafa Yazıcı –İlhami Yazıcı Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun okullar açılmasına karşın neden faaliyette olmadığını sordu.

FETÖ/PDY terör örgütü bağlantılı olduğu tespit edilerek Cumhuriyet Savcılıklarınca haklarında işlem başlatılarak 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı resmi gazetede yayımlanan 667 sayılı kanun hükmünde kararname gereğince kapatılan Rize Çayeli Özel Mustafa Yazıcı –İlhami Yazıcı Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu Kredi Yurtlar Kurumuna devredildi. Okulların açılmasıyla birlikte Çayeli’ndeki öğrenim gören üniversite öğrencilerinin kalacak yer sorunu yaşarken devredilen bu yerin halen faaliyete geçirilmemesine MHP Çayeli İlçe Başkanı Ali Küçükislamoğlu’ndan tepki geldi.

SİYASİ GÖZLÜKLE BAKMIYORUZ

MHP Çayeli İlçe Başkanı Ali Küçükislamoğlu, “Yapılan devir işleminden sonra yükseköğrenim için şehir dışından ilçemize gelen üniversite öğrencileri kalacak yer sorunu yaşarken Kredi Yurtlar Kurumuna devredilen Mustafa Yazıcı –İlhami Yazıcı Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun neden faaliyete geçirilmemektedir. Öğrenci şehri olmak istiyor isek, öğrencilere iyi bir gelecek tahsis etmek istiyor isek öncelikle onların barınma sorunu gidermemiz gerekir. İlçemizde öğrencilerimiz için barınma sıkıntısı yaşanırken ve ayrıca bu yıl artan öğrenci sayısına karşın böyle bir yerin halen açılmamasının nedenini anlamış değiliz. Artık buralar devletimizin malıdır. Böyle bir yerin her hangi bir vakfa veya birilerine verilmeyeceğini de temenni ediyoruz. Kredi yurtlar tarafından faaliyete geçirilmesini istiyoruz. İlçemizi ilgilendiren bir konuda siyasi bir gözlük ile bakmayıp Çayeli’ne faydalı bir çalışma yapmayı hedeflemekteyiz. Bu olayların takipçisi olacağımızı da sizlerin aracılığı ile duyuruyorum” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ