Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Cafer Kuru, Zeynep Akyıldız, Necati Yıldırım, Köydes’e seçilmiş muhtarlar ve Kaymakamlık heyeti ile birlikte ilçeye bağlı köy ziyaretlerine devam etmektedir.

Heyet halinde yapılan köy ziyaretlerinde 2014 ve önceki yıllarda yapılan yatırımları yerinde inceleme ve köylerin sorunlarını muhtarlarla ve köy halkı ile yerinde istişare ederek çözüm yolları konuşuldu. 2015 yılında merkezi hükümetten Çayeli ilçesine Köydes kanalı ile 1.4 trilyon ve Rize ili genelinde yapılan İLBANK projesi kapsamında ilçeye 650 bin TL. ödenek gelmiştir. Bu ödeneklerle ilgili Çayeli Kaymakamlığı Köydes başkanlığınca köylerin yol ve nüfus kriterlerine göre dağıtımlar gerçekleşmiştir. Gelen ödeneklerin ihalelerinin yapımına başlanılmış olup Mart ayı itibariyle ilçe bağlı köylere yatırımlara başlanacaktır.

2005 yılında merkezi hükümetin yerelde hizmet kapsamında başlayan Köydes projesi ile bugüne kadar Çayeli ilçesine 35 trilyon ödenek aktarılmış olup bu ödenekler ile beton, sanat duvarları, su projeleri, asfalt, köprü vs. gibi yatırımlarda kullanılmıştır. 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ