Çayeli İMKB Fen Lisesi 2014 - 2015 Eğitim - Öğretim yılı itibari ile hizmete girmiş olup, TEOG Tercih Kılavuzunda 90 öğrenci kontenjanı ile yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerle ilgili olarak yaptığı yeni düzenlemeyle Öğretmen Liselerinin şartlarına uygun olduğu yerlerde Fen Liselerine dönüştürüldü. Bu kapsamda Rize’de iki Öğretmen Liseli Fen Lisesine dönüştü. Çayeli’nde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi Çayeli İMKB Fen Lisesi oldu.

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “26 dönüm arazi üzerine 9000 m²  kapalı 15.000 m² açık alanı bulunan okulumuz tam donanımlı bir eğitim kampüsüdür.

Kampüs içerisinde: 24 derslikli eğitim binası, kapalı spor salonu, 360 kapasiteli kız/erkek pansiyonu, Konferans salonu, 600 kişiye hizmet verebilecek yemekhanesi ve 24 dairelik öğretmen lojmanı bulunmaktadır.

Çayeli İMKB Fen Lisesi eğitim binasının, Fatih projesi kapsamında donamını tamamlanmış olup bütün sınıflarında akıllı tahta ve internet bağlantısı mevcuttur.

Çayeli’nde eğitime ciddi katkı vereceğini düşündüğümüz Fen Lisesinin çok kısa süre içerisinde kurumsal kimlik kazanacağı ve İlimizin en çok tercih edilen okullarından biri haline geleceği yönündeki kanaatimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Çayeli Fen Lisesi´nin açılmasına destek veren ve emeği geçen bütün ilgili ve yetkililere Teşekkür Ediyoruz.”

 

 

Editör: HABER MERKEZİ