Rize merkez başta olmak üzere Çayeli, Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Güneysu ilçeleri ile Kendirli, Çayken, Muradiye ve Gündoğdu beldelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Andon suyunda, sıfırın altına düşen sıcaklıklar sebebiyle kısmi donmalar meydana geldi.

Çayeli’nde daha önce bir çok kez sorun yaşanan Andon suyundan bir türlü verim alınamıyor. Bu kez de su borularının donmasından dolayı su verilemiyor.  Çayeli Belediye Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, elimizde olmayan nedenlerden dolayı ilçede kısım kısım yerlere su verilemeyecektir. Andon suyunun donma sonucu su debisinde görülen düşüşler sebebiyle özellikle yüksek katlardaki dairelere zaman zaman içme suyu verilemeyeceği belirtildi.

Rize Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Andon İçme Suyu Tesisleri'ne gelen su debisinin 2500 m3/h olması gerekirken derelerde yaşanan kısmi donmalardan dolayı debi 1700 m3/h'e kadar düşmüştür. Böylece Andon İçme Suyu Tesisleri'ne yeterli debide su girmemektedir. Bunun neticesinde Andon Birliği'ne bağlı yerleşim yerlerine su vermekte sıkıntı çekilmektedir. Bu olay hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesine bağlı olarak bir müddet daha devam edebilir.”

Editör: HABER MERKEZİ