Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğünce  organize edilen  ve Çayeli Vakfı´nın finanse ettiği İlçemizdeki Üniversite sınavına girecek olan 12. sınıf öğrencilerine yönelik üniversite tanıtımı ve kültür gezisi kız ve erkek öğrencilere iki grup halinde gerçekleştirildi.

Geziye ilçemizden  90 lise son sınıf öğrencisi katıldı. Gezi kapsamında öğrenciler İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitelerinin fiziki mekanlarını gezdiler. Üniversite yetkililerince okulların tanıtımı yapıldı.

Gezi kapsamında öğrenciler ayrıca kültürel maksatlı olmak üzere Topkapı Sarayı Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayını gezdiler. Yine vapurla İstanbul Boğaz gezisine katılan öğrenciler İstanbul´a farklı bir açıdan bakma fırsatı buldu.

Gezi boyunca öğrencilerle tanışıp sohbet eden Çayeşi Vakfı'nın yöneticileri öğrencileri motive etmek ve İstanbul´daki üniversiteleri kazanmaları için teşvik edici yönlendirmelerde bulundu. Öğrencilerin konakladığı otelde Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah DEMİRCAN öğrencileri  ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Çayeli Vakfı Başkanı Ali Zeki SARUHAN da öğrencilerle yemek ortamını paylaştı ve öğrencileri motive edici telkinlerde bulundu.

Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Yapılan Gezinin 50 bin TL ´lik bütçe ile gerçekleştirildiğini, bu yıl üniversite sınavına girecek öğrencilerimizin sınav motivasyonuna son derece olumlu katkı yaptığı belirtildi.

Ayrıca Müdürlük ve Çayeli Vakfı yönetimince bu gezinin her yıl yapılması hususunda mutabakata varıldığı açıklandı.

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü son olarakta gezinin finansmanı ve organizasyonun sorumluluğunu yüklenen Çayeli Vakfının Başkanı ve bütün yönetim kurulu üyelerine Teşekkür etti.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ