Çayeli bugün sevilen iki esnafını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Uzun yıllar esnaflıkları ile herkesin güvenini kazanmış mefruşatçı Yaşar Azman ve Kuyumcu Engin Makas’ı kaybetti. İki sevilen kişilik aynı günde kalabalık cemaatin katılı ile Çayeli merkez Hacıbaşı camiinde kılınan namazların ardından hakka yürüdüler.

Çayeli esnaflarından Sait Azman’ın babası, Rize genç işadamı yönetim kurulu başkanı Fatih Çomoğlu’nun dedesi olan Manifaturacı Yaşar Azman, yardımseverliği ile toplumun güvenini kazanarak ilçenin akıl insanları arasında yer alan yakalandığı amansız hastalıkla uzun süre mücadele etti. Yaşar Azman, dün evvelki gece yaşam mücadelesine yenik düşerek hakka yürüdü. Bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze ardından Yaşar Azman Sabuncular Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi. Cenazeye ilçedeki esnaflar ve ilçe dışından gelen kalabalık bir cemaat katıldı.

Yine Çayeli’nde uzun yıllar ailesi ve kendi esnaflık Kuyumcu Engin Makas ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Dün akşam saatlerinde aniden fenalaşan Makas, kaldırıldığı RTEÜ Araştırma Hastanesinde kalp krizi teşhisi ile müdahale yapıldı. Makas, gece geç saatlere yaşam mücadelesine yenik düşerek Hakka yürüdü. Cenazesi bugün Merkez eski camide ikindi namazının ardından kalabalık bir cemaatle kılındı. Namaza ilçe esnafı ve ilçe dışından gelen ailenin yakınları katıldı.   Makas, Yanıkdağ köyündeki aile kabristanlığına defnedildi. 

Çayhaber olarak iki sevilen merhuma Allah’tan rahmet, geride kalan kederli ailelerine sabır diliyoruz.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ