Ensar Vakfı Rize Şubesi tarafından düzenlenen Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması Rize finali 27 Mayıs Çarşamba akşamı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Rize Valisi Ersin YAZICI, Rize Milletvekili Hasan KARAL, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat KASAP, Vali yardımcısı Turan YILMAZ, Ensar vakfı Genel Müdürü Hüseyin KADER, İl Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, İl Milli Eğitim  İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ, Belediye Başkanlarının katılımıyla zenginleşen şiir yarışması finali beklenilen gibi hayli çekişmeli geçti.9 okulun finale kaldığı şiir yarışmasında Mehmet Akif ERSOY,Necip Fazıl KISAKÜREK,Sezai KARAKOÇ,Cahit ZARİFOĞLU,Erdem BEYAZIT gibi dev şairlerin şiirleri gençlerin dillerinde tekrar can buldu. Hedefledikleri  Yeni Türkiye de gençlere çok iş düştüğünü söyleyen Rize Milletvekili Hasan KARAL, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin gönüllerinde çoktan birinci olduğunu iletti. Gecenin en heyecanlı  anı ise sonuçlar açıklanırken yaşandı. Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesinden Nurullah ŞENTÜRK 3.,Güneysu Kaptan Ahmet ERDOĞAN Anadolu İmam Hatip Lisesinden Enes KAYA, ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri ile 2. Olduğu gecede Çayeli İMKB FEN Lisesinden Yasemin AKYILDIZ  Cahit ZARİFOĞLU’nun ;’Başım Eğik Dilim Kaplaı’ şiiri ile 1. Oldu. Rize Valisi Ersin YAZICI ,Okul Müdürü Adem KESİMAL’e, Danışman Öğretmen Gökçe DEMİREL KAYIKCI’ya  ve gecenin yıldızı Yasemin AKYILDIZA’a  ödüllerini takdim ederek başarılarının devamını diledi. Yasemin AKYILDIZ ise kendisine bu fırsatı veren Ensar Vakfına,kendisini yalnız bırakmayan arkadaşlarına,kendisine hep destek veren Okul Müdürüne ve Danışman Öğretmenine teşekkür etti.

Çayeli Kaymakamı Sayın Turgay ÜNSAL, bu başarıyı ilçeye getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin’i, Okul Müdürü Adem KESİMAL’i, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gökçe DEMİREL KAYIKCI’yı ve başarının asıl mimarı Yasemin AKYILDIZ’ı makamında ağırladı. Çayeli İMKB Fen Lisesine böyle başarıların yakıştığını ve bu başarıların daim olmasını yürekten dilediğini ifade ederek okul öğrencilerine bir de gezi sözü verdi.    Sayın Kaymakamamımız ayrıca 9 Haziranda gerçekleştirilmesi planlanan Çayeli Altın Gençler ödül törenine Yasemin AKYILDIZ’ı şiirini okumak üzere davet etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ