Çayeli Gençlerbirliği Kulübü geçtiğimiz hafta oynanan Pirinçlikspor maçının ardından basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada maç içerisinde ve maç sonrası yaşanan olaylar maçın önüne geçildiği belirtildi. Çayeli Gençlerbirliğispor Kulübü yaptığı açıklama: ‘’Bilindiği üzere 4 Şubat Pazar günü hem bizim hem rakibimiz Pirinçlikspor için Play-of’a çıkmak adına son derece önemli bir müsabakaya çıktık. Bizim açımızdan çok zor ve güvenliksiz bir ortamda oynanan müsabakadan alnımızın akıyla 3-1’lik net bir skorla çıkmayı başararak kayıpsız yolumuza devam ettik. Ancak maç içerisinde ve maç sonrası yaşanan olaylar maçın önüne geçerek bu zorlu mücadeleden galip çıkan takımımız yönetimini bu basın açıklamasını yapmak zorunda bırakmıştır.

‘’Takımımız resmen doğranmıştır !’’

Takımımız Pazar günü Ardeşen Vali Erdal Ata Stadı’nda oynanan Pirinçlikspor müsabakasında saha içinde hakemin göz yumması sonucu resmen doğranmıştır. Maçın hakemi maçın başından itibaren ev sahibi takım taraftarının etkisi altında kalarak maç 0-0 devam ederken takımımızın iki tane yüzde yüzlük penaltısını es geçmiştir. Ancak hakemin bu engellemeleri takımımızı durduramamış ve art arda bulduğumuz iki gol ile devreye 2-0 önde girdik. Maçın ikinci yarısında maç 3-1 olduktan sonra rakip takım futbolcuları tarafından takımımız oyuncularına kasti sert hareketler yapılmış olup videolarda da gördüğümüz rakibin en az 4 kırmızı kartı es geçilmiştir. Maç sonrası hakem soyunma odasından takım lisanslarını almaya gittiğimizde maçın hakemi Pirinçlikspor hocasına elimizden geleni yaptık hatamız varsa af fola deme gereksinimini neden duyar çok merak ediyoruz.

Şimdi buradan Rize Amatör camiasına bazı sorular sormak istiyoruz.

1 ) Maçın hakemi tarafından resmen katledilmek istenilen takımımız Çayeli Gençlerbirliği Spor Kulübü kimler tarafından Play-off’ta görülmek istenmiyordu?

2 ) Bu emek hırsızı hakeme Rize 1.Amatör liginde maç verilmeye devam edilecek mi?

3 ) Biz müsabaka öncesi güvenlik önlemlerinin artırılmasını istemeseydik de müsabakada oyuncularımızdan birinin başına bir şey gelseydi ne olacaktı?

4 ) Oyundan çıkan oyuncumuz rakip yedek kulübesinin önünden geçerken bir oyuncu tarafından yumruklanıyor bunun futbol kurallarında karşılığı sarı kart mı?

5 ) Bir hava topu mücadelesinde oyuncumuz sırtına hakemin iki metre önünde kasti olarak basılıyor bunun da futbol kurallarında karşılığı sarı kart mı?

6 ) Rakip ceza alanı içinde yerde yatan oyuncumuz rakip takım kalecisi ve defans oyuncusu tarafından hakemin yanı başında zorla yerden kaldırılıp tartaklanıyor hakem iki oyuncuyu da sarı kart ile resmen ödüllendiriyor bu da mı futbol kuralları içerisinde olan bir şey?

7 ) Maçın saha komiserinin bile korkup olaylara karışmak istemediği, maç boyunca sürekli ağır küfürler altında olduğumuz bir maçta sorumluların video görüntüleri sonucu ne cezalar alacağını merak ediyoruz?

Burada anlatılan pozisyon ve olaylar dışında daha birçok görüntü video görüntülerinde mevcuttur. Biz bu basın açıklaması ile aslında olağan dışı bir hak arayışı içerisindeyiz. Genelde kaybeden takımlar haklarını arama yönüne gider. Biz kazandığımız maçta geleceğimizi kaybetmeme adına bu haklı davamızın sonuna kadar peşinde olacağımızın bilinmesi adına gerekli kurumlara elimizdeki video görüntüleri ile başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Kamuoyuna duyurulur. Saygılar Sunarız…’’

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ