Çayeli Bakır İşletmeleri ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmeleri müzakereleri mutabakatla sonuçlandı. 5 Temmuz 2013 tarihinde firma yönetimi ve sendika arasında yapılan nihai toplantı neticesinde iki taraf arasında uzlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson, “Firmamız bünyesinde her 3 yılda bir yapılan Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin uzlaşmayla sonuçlandığını memnuniyetle belirtmek isterim. İşçi sendikası ile yapılan müzakereler sonucunda toplu iş sözleşmesinin ilk 12 aylık dönemi için artış oranları belirlenmiştir. Buna göre ilk 12 aylık dönem için yüzde 6,46 olan enflasyon oranı karşısında yıllık kümülatif minimum yüzde 9,46, maksimum yüzde 13,2 oranında artış sağlanmıştır. Çalışanlarımızın çok büyük bir bölümü yüzde 13,2’lik kümülatif artış kapsamına alınmıştır. Takip eden dönemler için bütün çalışanlarımıza yıllık enflasyon artı yüzde 2 artış verilecektir” dedi.

Türk Maden İş Sendikası ile zorlu ancak yapıcı bir müzakere yürüttüklerini ifade eden Anderson, “Öngördüğümüz oranların çok üzerinde bir artış yapmış bulunuyoruz. Bu artış her ne kadar firmamızı zorlasa da, çalışanlarımızın gelirlerinin artmasından memnuniyet duyuyoruz. Çayeli Bakır İşletmeleri ile çalışanları aynı gemide yer almaktadır ve aynı yöne hareket etmektedir. Çalışanlarımızın memnuniyeti, bizim de memnuniyetimizdir. ÇBİ olarak bizler büyük fedakârlık gösterdik, ancak samimiyetle söylemeliyim ki Türk Maden İş Sendikası da oldukça yapıcı bir tutum sergiledi. Bu vesileyle sendikamızın saygıdeğer temsilcilerine huzurunuzda şükranlarımı sunmak istiyorum. Aynı şekilde, bu süreci sabırla takip eden işçilerimiz ile memur çalışanlarımıza gösterdikleri olgunluk ve sabır için de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Çayeli Bakır’ın kurumsal sorumluluk ilkelerinin de altını çizen Anderson, “Firmamız yerel ekonomiyi geliştirmeye, çevreyi korumaya ve toplumla iyi ilişkiler kurmaya büyük özen göstermektedir. Benzer şekilde çalışanlarımızın sağlıklı ve emniyetli koşullarda çalışmaları için de çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Bu nedenle çalışanlarımızın yalnızca gelirlerinin artmasına değil, aynı zamanda emniyetli ortamda çalışmalarına da büyük çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Yüzlerce işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle birlikte, bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıyan işletmede faaliyetlerin kesintiye uğramaması memnuniyetle karşılandı.

Editör: HABER MERKEZİ